x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vaslui: Zeci de şcoli închise, drumuri naţionale şi judeţene blocate din cauza zăpezii şi a viscolului

Vaslui: Zeci de şcoli închise, drumuri naţionale şi judeţene blocate din cauza zăpezii şi a viscolului

de Agerpres    |    25 Ian 2013   •   13:03
Vaslui: Zeci de şcoli închise, drumuri naţionale şi judeţene blocate din cauza zăpezii şi a viscolului

Un număr de 67 de unităţi şcolare, cu peste aproximativ 7.000 de elevi, din comunele Pădureni, Bogdăniţa, Vinderei, Dimitrie Cantemir, Ciocani, Drânceni, Ibăneşti, Alexandru Vlahuţă, Pogoneşti, Pogana, Ghergheşti, Fălciu, Duda Epureni, Berezeni, Iana, Griviţa, Pochidia, Lipovăţ, Voineşti, Tutova sunt închise din cauza drumurilor blocate.

Comandamentul Judeţean Operaţional informează faptul că la ora 11,30 au fost raportate patru drumuri naţionale blocate: DN 24 B Huşi- Albiţa, DN 11A pe tronsonul Bârlad-Podu Turcului, DN 24D Bârlad-Griviţa - la limita cu judeţul Galaţi şi DN 26 Km 81- 92 la limita judeţului Galaţi. Pe DN 24 Bârlad-Vaslui - km 73-120, Vaslui Iaşi km 127. 151 şi DN 24 A Bârlad-Murgeni- Fălciu-Huşi s-a restricţionat accesul autovehiculelor mai mari de 3,5 tone.

La iniţiativa Comandamentului Judeţean de Iarnă, s-a dispus închiderea a nouă drumuri judeţene, preventiv, întrucât pe aceste sectoare de drum viscoleşte iar SC Lucrări Drumuri şi Poduri, firma care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene va interveni pentru deszăpezirea acestora după oprirea ninsorilor.

''Având în starea drumurilor, revin cu rugămintea îndreptată către toţi cetăţenii judeţului Vaslui sau care tranzitează în judeţul Vaslui, ca atunci când pornesc la drum să ia în calcul şi riscul întreruperii circulaţiei pe unele sectoare de drum, motiv pentru care trebuie să fie dotaţi cu tot ceea ce este necesar în caz de înzăpezire. Dacă cei implicaţi în trafic se află într-o situaţie critică, să sune de urgenţă la numărul unic de urgenţe 112. Precizez că autocarul cu copii care a staţionat câteva ore la Huşi din cauza drumului închis, este transportat cu ajutorul unor utilaje de deszăpezire la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa. Copiii au primit o masă caldă şi vor ajunge în siguranţă acasă, în Republica Moldova'', a declarat prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga.


×