x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vicepreşedintele Parlamentului ungar: Vrem unirea maghiarilor din Bazinul Carpatic

Vicepreşedintele Parlamentului ungar: Vrem unirea maghiarilor din Bazinul Carpatic

03 Sep 2011   •   13:14
Vicepreşedintele Parlamentului ungar: Vrem unirea maghiarilor din Bazinul Carpatic

Zoltan Balczo a declarat, la lucrarile celui de-al treilea Consiliu National al Partidului Civic Maghiar, ca formatiunea pe care o reprezinta "va face totul" pentru ca natiunea maghiara din Bazinul Carpatic sa se uneasca.

Vicepresedintele Parlamentului Ungariei, Zoltan Balczo, care este si vicepresedintele Jobbik, a declarat astazi, la lucrarile celui de-al treilea Consiliu National al Partidului Civic Maghiar, ca formatiunea pe care o reprezinta "va face totul" pentru ca natiunea maghiara din Bazinul Carpatic sa se uneasca.

"In numele Jobbik facem totul ca natiunea maghiara din Bazinul Carpatic sa se uneasca", a spus Balczo, care a precizat ca reprezinta un Parlament care in ultimul an a inceput "sa plateasca o datorie din 5 decembrie 2004 (cand a fost respins referendumul pentru acordarea cetateniei ungare pentru maghiarii de peste hotare -n.red)", a declarat Zoltan Balczo, citat de Agerpres.

"Acesti ultimi ani au facut ca noi in Bazinul Carpatic sa simtim ca suntem membri ai aceleiasi natiuni. Aceasta s-a confirmat si cu ocazia sedintei Consiliului National Secuiesc de la Budapesta cand pe Parlamentul Ungariei a fost arborat drapelul secuiesc. Atunci Casa Tarii (Parlamentul - n.r) a devenit Casa Natiunii. Noi cei din Casa Tarii trebuie sa facem mai multe pentru ca si Casa Tarii sa devina a Natiunii", a mai spus vicepresedintele Parlamentului Ungariei.

×