x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO Ce spune Florin Cîțu despre incidentul din SUA

VIDEO Ce spune Florin Cîțu despre incidentul din SUA

14 Aug 2021   •   14:15
VIDEO Ce spune Florin Cîțu despre incidentul din SUA
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Florin Cîțu a susținut, sâmbătă, primele declarații după izbucnirea scandalului privind cele două zile de închisoare la care a fost condamnat în urmă cu 20 de ani, în SUA, pentru conducere sub influența alcoolului.

Iată câteva dintre declarațiile acestuia:

"Vorbim despre greșeala mea din urmă cu 21 de ani, din Statele Unite. 

În România, în legislația pentru președinte, premier, demnitari nu se face cerere pentru ORNISS. Au fost respectate toate procedurile legale pentru a fi numit premier, nu am considerat important să anunț acest lucru.

Nu am adus în discuție acest eveniment cu domnul președinte atunci, cu domnul Ludovic Orban, un coleg mi-a spus că i-a arătat această hârtie.

Aceasta nu este o situație penală, bineînțeles că sunt legislații diferite între SUA și România, și nu se califică, am discutat cu domnul președinte. 

Niciun moment nu m-am gândit să-mi dau demisia. Avem o guvernare pe care trebuie să o ducem la capăt, un eveniment de acum 21 de ani, și pe care îl regret, nu are nicun fel de implicații. Nu am auzit nicio declarație atunci când un director CFR Călători a lăsat oamenii în câmp fără să-i ajute. 

Unui tânăr i-aș spune că niciodată nu trebuie amestecate, alcoolul și condusul, eu m-am învățat lecția, niciodată nu am mai condus așa de atunci, și mereu am fost împotrivă. Și poate că trebuie să ne uităm la legislație și în România, cu toleranță zero.

Este o situație prin care nu am dorit să mai trec niciodată, era sâmbătă, 3 decembrie, fusese ziua colegului meu de cameră. Cred că bere am consumat. Nu pot să duc 7-8 beri. Am recunoscut imediat că am consumat băuturi alcoolice și am respectat procedurile legale, nu a fost nimic special. Am respectat toate prodecurile din statul Iowa. Am plătit tot ce a fost nevoie, am respectat tot ce a fost nevoie. A trebuit să vând mașina și m-am și împrumutat. Nu mai știu exact de unde. Am plătit eu avocatul și apoi am vândut mașina, cred cu 1.500 de dolari, era o mașină veche.

Ceea ce am făcut eu a fost delict, a fost contravenție. La ei există lege penală, nu există diferențieri decât în interior. În Statele Unite nu am avut niciun drept restricționat.

PNL va mai putea avea încredere în mine, va avea un om care a lucrat și în mediul privat, niciodată n-am dezamăgit."

Despre raportul toxicologic, depus confidențial la dosar, premierul spune că nu crede că îl are.

 

 

×
Subiecte în articol: florin citu