x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO: Klaus Iohannis, MESAJ către politicieni: Oamenii s-au săturat de discursuri sterile, vor să vadă mai puțin scandal!

VIDEO: Klaus Iohannis, MESAJ către politicieni: Oamenii s-au săturat de discursuri sterile, vor să vadă mai puțin scandal!

01 Sep 2021   •   18:13
VIDEO: Klaus Iohannis, MESAJ către politicieni: Oamenii s-au săturat de discursuri sterile, vor să vadă mai puțin scandal!

UPDATE:Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă miercuri, de la ora 18:00, în plin scandal politic al coaliției de guvernare.

 

Șeful statului susține că încrederea oamenilor în Legislativ „nu este la cele mai înalte cote”, pe fondul discrepanței dintre promisiunile asumate de politicieni în campaniile electorale și rezultatele lor la final de mandat.

„Tocmai de aceea, reîntoarcerea la agenda cetățeanului va trebui să reprezinte linia directoare a activității parlamentare în sesiunea care a debutat astăzi. Un Parlament cu un nivel scăzut de credibilitate afectează însăși construcția democratică a țării, în timp ce un Parlament mult mai activ, mai responsabil și mai orientat către actul legiferării ar fi cu totul altfel perceput de către cetățeni”, a afirmat președintele.

Acesta susține că sunt multe reforme legislative care încă nu au fost demarate și că parlamentarii au datoria de a pune în aplicare ce au promis.

„Fac pe această cale un apel către toate partidele, atât cele din Coaliția de guvernare, cât și cele din opoziție, să privească spre viitor și să le arate românilor că îi respectă prin acțiunile lor. (...) Fie că vorbim de punerea în practică, printr-un nou cadru normativ, a Proiectului „România Educată”, de revizuirea îndelung așteptată a legilor justiției, de pregătirea viitorului buget, toate necesită implicare, dialog și coordonare”, a mai spus Klaus Iohannis.

Acesta a mai spus că perioada luptelor electorale s-a încheiat, iar guvernarea nu este despre competiția dintre un partid sau altul, nu este despre competițiile din interiorul partidelor sau cele dintre un lider sau altul.

„Îmi doresc să văd de la partidele aflate la guvernare un bun exemplu de eficiență, de dialog și de democrație. Și când spun democrație, mă refer și la un mod democratic de funcționare în primul rând în propriile formațiuni politice. Alegerile interne din partide nu sunt despre a înlocui prin orice mijloace un lider cu un alt lider, ci sunt despre competiție de proiecte, despre dezbateri care să conducă la modernizare, eficientizare și înnoire, în așa fel încât rezultatul final să fie atingerea unui nivel și mai bun de reprezentare a românilor”, a precizat șeful statului.

El a solicitat întregii clase politice, tuturor membrilor Parlamentului și ai Executivului „cumpătare, echilibru și deschidere la dialog”.

Stire initiala: Președintele Klaus Iohannis susține miercuri, de la ora 18:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă.

 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis