x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO: Percheziții la Universitatea "Titu Maiorescu", din Capitală

VIDEO: Percheziții la Universitatea "Titu Maiorescu", din Capitală

16 Iun 2021   •   10:07
VIDEO: Percheziții la Universitatea "Titu Maiorescu", din Capitală

Percheziții în această dimineață la universitatea Titu Maiorescu, din Capitală. Conducerea unității de învățământ ar fi vândut apartamente din cămin după ce ar fi creat un circuit pentru ca acestea să ajungă pe numele unor apropiați. În plus, ei ar fi acordat preferențial contracte de prestări servicii în valoare de zeci de milioane de euro, spun autoritățile. 

 

 

Potrivit unor surse judiciare, se ridică documente și de la Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 4 și Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Există suspiciuni că în ultimii 11 ani mai multe persoane ar fi vântul apartamente în cămine studenţeşti. Apartamentele sunt situate pe Gheorghe Șincai, nr. 16, în căminul Titu Maiorescu, iar documentele ridicate de la Primăria Capitalei au legătură cu autorizaţiile de construire şi cesionarea terenului.

„Vor fi puse în aplicare 32 de ordonanțe, prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la diferite instituții publice, notari publici și societăți comerciale”, informează IGPR.

„Din cercetări a reieșit că, din anul 2010 și până în prezent, persoane cu atribuții de conducere din cadrul unei unități de învățământ superior privat ar fi săvârșit acte materiale, care s-ar încadra în sfera acțiunii de traficare a unor bunuri în folosul altei persoane, acțiuni ce ar fi presupus supunerea unor bunuri imobile din patrimoniul/gestiunea unității unor operațiuni speculative, operațiuni în urma cărora persoane apropiate acestora ar fi obținut un profit, prin modalitatea vânzării unor apartamente construite din bugetul unității și fără respectarea contractului de concesiune încheiat între unitatea de învățământ și o instituție publică”, mai spune sursa citată.

×