x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vinde-ți cărțile unui anticariat în câțiva pași simpli

Vinde-ți cărțile unui anticariat în câțiva pași simpli

28 Mai 2021   •   11:23
Vinde-ți cărțile unui anticariat în câțiva pași simpli

Fiecare carte pe care o citești contribuie la dezvoltarea cunoștințelor tale și fiecare titlu din biblioteca ta spune povestea maturizării tale. Cărțile pe care le deții fac parte din viața ta, insă odată citite, rar revii asupra lor pentru a reciti unele pasaje ori pentru a-ți reaminti anumite întâmplări din viața personajelor favorite. În aceste condiții, oricât de mult ai prețui aceste cărți, odată cu trecerea anilor, ele devin doar obiecte ținute în bibliotecă alături de care păstrezi câteva amintiri.

            Pasiunea pentru lectură nu va dispărea, iar pentru a-ți satisface nevoia de citit, de a descoperi noi universuri literare, continui să îți cumperi cărți care ușor, ușor îți acaparează fiecare spațiu liber din casă și bibliotecă.

            Venim în sprijinul tău și îți prezentăm beneficiile pe care le ai în urma vânzării cărților unui anticariat. Volumele care pe tine te-au bucurat în trecut, însă acum stau nefolosite pe rafturi, doresc să își împlinească menirea, aceea de a le oferi din înțelepciunea lor cât mai multor pasionați de lectură.

 

            Când să vinzi cărțile unui anticariat?

Există varii momente ale vieții când poți lua decizia să-ți vinzi cărțile unui anticariat. Moștenirea bibliotecii părinților, reorganizarea locuinței, mutatul într-o casă nouă sunt câteva dintre etapele în care orice carte veche de vânzare te poate ajuta să obții o sumă de bani care să îți vină în ajutor pentru îndeplinirea obiectivelor tale.

            De ce să îți vinzi cărțile unui anticariat?

Beneficiile pe care le obții din vânzarea cărților sunt multiple. Când îți vinzi cărțile unui anticariat, nu obții doar tu beneficii, ci toată comunitatea pasionaților de lectură care va vizita acel anticariat, întrucât pe lângă faptul că vei primi o sumă de bani pe cărțile vândute, faci posibilă revenirea pe piață a unei cărți, pe care o căuta un alt cititor.

            Printre alte beneficii, sunt de menționat: grija pentru mediul înconjurător, eliberarea spațiului din casă, iar dacă dorești să te muți, nu te vei mai stresa cu transportul și manevrarea unui volum mare de cărți.

 

            Ce cărți să vinzi unui anticariat?

Indiferent de preferințele tale literare și de ceea ce îți place să citești, fie că este vorba de literatură, cărți de filosofie, psihologie sau cărți de științe exacte, un anticariat cumpără cărți din orice domeniu. Dacă încă mai ai cărți pe care le citeai în adolescență sau în școala primară, acestea nu îți mai sunt de folos acum, însă ar putea bucura alți mici cititori. Nu există un număr maxim de cărți pe care le poți vinde, echipa de achiziții a anticariatului poate ridica un volum mare de cărți.

 

            Cum poți vinde cărți unui anticariat?

Procesul de vânzare al cărților este unul foarte simplu și oricine poate lua legătura cu anticariatul extrem de ușor. Dacă ești o persoană ce se descurcă online, poți intra pe site-ul anticariatului preferat la secțiunea cumpăr carți de unde poți contacta echipa de achiziții pentru a obține toate informațiile de care ai nevoie.

            Dacă ești din București și te afli în centrul orașului poți vizita anticariatul de la Universitate și să soliciți informații despre vânzarea cărților tale. De asemenea, dacă dorești să vinzi un număr mic de cărți, poți merge direct cu ele la sediul magazinului și să primești banii pe loc. Trebuie să știi însă că anticarii vor face o selecție a cărților, iar acestea trebuie să se afle într-o stare bună ca să le poți vinde.

 

            Cum se desfășoară procesul de achiziție?

  • După ce ai contactat echipa de achiziții, dacă ai peste 50 de cărți de vânzare, aceasta se poate deplasa gratuit la tine acasă, de unde poate ridica cărțile tale;
  • Tu stabilești data și ora la care echipa de achiziții să se prezinte la domiciliul tău, în cazul în care ai peste 50 de cărți de vânzare, conform unui program care să te avantajeze, într-un interval în care să fii la domiciliu;
  • Plata cărților se face în numerar, pe loc, doar pentru acele cărți care au fost selectate de către anticarii profesioniști;
  • Ridicarea cărților de la domiciliul tău este gratuită.

 

Biblioteca ta are nevoie de o reorganizare? Dacă răspunsul este DA, reînnoiește-ți biblioteca prin vânzarea cărților pe care le-ai citit cu titluri noi, la care râvnești de ceva timp. Oferă-i bibliotecii tale șansa să fie oglinda dezvoltării tale și renunță la cărțile care te-au ajutat să devii cine ești astăzi, pentru a oferi un loc, în schimb, acelor titluri care te vor ajuta să devii oricine dorești.  

           

           

×