x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Violeta Alexandru confirmă întâlnirea de la Vila Lac, cu președintele Klaus Iohannis

Violeta Alexandru confirmă întâlnirea de la Vila Lac, cu președintele Klaus Iohannis

26 Mai 2020   •   13:09
Violeta Alexandru confirmă întâlnirea de la Vila Lac, cu președintele Klaus Iohannis

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a declarat, marți, că la întâlnirea de la Vila Lac, unde participă mai mulți miniștri și președintele Klaus Iohannis, va discuta despre măsurile de relaxare după starea de alertă.

Violeta Alexandru a fost întrebată de jurnaliști, într-o conferință de presă, la Otopeni, dacă va participa la întâlnirea de la Vila Lac cu președintele Klaus Iohannis.

Alexandru a răspuns afirmativ.

Întrebată, în continuare, care vor fi discuțiile dintre miniștrii Cabinetului Orban și președintele Klaus Iohannis, Violeta Alexandru a spus: „Vă rog să îmi permiteți să nu intru în detalii legate de agenda discuțiilor respective. Se vor face declarații de presă ulterioare. Nu este cazul să intru eu acum în discuții și să vă duc poate pe o direcție greșită”, a spus Alexandru.

Cu toate acestea, Alexandru a afirmat că în privința măsurilor de relaxare după 1 iunie, va continua șomajul tehnic, „dar exclusiv pentru acele sectoare de activitate menținute închise de către autorități, care sunt puține. Care sunt acelea, urmează să fie o decizie a întregii echipe guvernamentale”.

„Măsura șomajului tehnic va rămâne în vigoare pentru acele sectoare care rămân închise. Cei care au scos angajații din șomajul tehnic și urmează să își reia activitatea vor beneficia de un alt tip de sprijin și anume de un sprijin pentru acoperirea unei părți din salariu pentru o perioadă de trei luni, după care avem în vedere un mecanism diferit, până la șase luni - de la luna a patra până la luna a șasea. Sunt priorități pentru noi să venim în sprijinul persoanelor cu vârste aproape de cea pensionării, aceasta fiind o o categorie de persoane mai dificilă decât celelalte categorii. Și aici vom veni cu măsuri de sprijin pentru angajatori ca să fie încurajați să angajeze persoane aflate aproape de vârsta pensionării, după cum ne interesează și îmbunătățirea măsurii existente pentru angajarea tinerilor”, a mai spus Alexandru.

Președintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu liderii Partidului Național Liberal, marți, de la ora 17.00, la Vila Lac.

„Vor discuta și despre măsurile de relaxare care vor fi luate de guvern începând cu 1 iunie”, au menționat surse politice pentru MEDIAFAX.

La ședință vor participa președintele PNL, Ludovic Orban, dar și mai mulți miniștri.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Violeta Alexandru