x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Virgil Musta, despre noua tulpină de SARS-COV-2: Creează premisele unui al treilea val/ Mutații care cresc contagiozitatea și transmisibilitatea

Virgil Musta, despre noua tulpină de SARS-COV-2: Creează premisele unui al treilea val/ Mutații care cresc contagiozitatea și transmisibilitatea

21 Dec 2020   •   09:38
Virgil Musta, despre noua tulpină de SARS-COV-2: Creează premisele unui al treilea val/ Mutații care cresc contagiozitatea și transmisibilitatea
Sursa foto: Antena 3

Șeful Șecției de Boli Infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, Virgil Musta, a afirmat că noua tulpină a SARS-COV-2, care creează deja premisele unui al treilea val, ar putea avea consecințe grave, în contextul în care sistemele de sănătate sunt suprasolicitate.

Pe de altă parte, acesta a precizat că acest nou val poate fi ținut sub control, având în vedere că s-a impus măsuri dure în ceea ce privește circulația persoanelor între state.

„Noua tulpină creează premisele unui al treilea val, ceea ce face ca sistemele de sănătate, care sunt deja sub o presiune deja foarte mare, să nu mai facă față, de aceea este necesar să se ia măsuri din fașă, pentru a nu se ajunge la o contagiozitate foarte mare.

Este cu cunoscut în știința medicală că virușii suferă mai multe mutații, dar de obicei acestea sunt minore. S-au mai descoperit pe parcursul acestui an mai multe mutații, dar care se pare că nu au influențat nici patogenitatea, nici contagiozitatea acestui virus.

În această situație sunt două mutații a proteinei care fixează virusul de celulă și permite intrarea în celulă și crește contagiozitatea și transmisibilitatea bolii.

Apare o transmitere intensă, foarte greu de stăpânit pentru că vin în același timp cu un un număr de cazuri severe și critice care necesită internare în terapie intensivă și deja locurile sunt limitate” a explicat epidemiologul.

 

 

×
Subiecte în articol: Sars-Cov-2 coronavirus mutatii virigl musta