x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Virgil Păunescu, despre vaccinul anti-Covid-19: Virusul suferă mutații, antidotul va fi greu de găsit

Virgil Păunescu, despre vaccinul anti-Covid-19: Virusul suferă mutații, antidotul va fi greu de găsit

12 Aug 2020   •   15:54
Virgil Păunescu, despre vaccinul anti-Covid-19: Virusul suferă mutații, antidotul va fi greu de găsit

Virgil Păunescu, şeful Centrului de Cercetare Oncogen, susține că virusul suferă mutaţii de la o zi la alta, astfel că antidotul va fi greu de găsit. În țara noastră, specialiştii au descoperit, deja, 26 de mutaţii.

 

Potrivit prof. Dr. Virgil Păunescu, virusul este foarte contagios, se multiplică foarte repede şi suferă nenumărate mutaţii. Tocmai de aceea, medicul crede că un vaccin eficient acum, peste un an sau chiar peste câteva luni nu va mai fi la fel de bun.

„Vaccinurile bazate pe dezvoltarea de anticorpi, deja au anunţat şi firmele producătoare, dau niveluri de anticorpi care încep să scadă după vaccinare şi este posibil ca după un an de zile populaţia să trebuiască să fie revaccinată. Există 75.000 de secvenţializări raportate la nivel mondial. România a făcut cam 112. În România, noi avem acum un raport. Din 112 secvenţializări am identificat 26 de mutaţii numai pe 100 de cazuri, deci pe 75.000 cred că sunt mult mai multe” a explicat Virgil Păunescu.

 Mediafax

×
Subiecte în articol: virgil paunescu