x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Virgil Popescu: Să refuzi soluții viabile înseamnă că ești PSD

Virgil Popescu: Să refuzi soluții viabile înseamnă că ești PSD

20 Noi 2020   •   16:38
Virgil Popescu: Să refuzi soluții viabile înseamnă că ești PSD

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, îi reproșează fostului primar general al Capitalei, Gabriela Firea, că nu a acceptat oferta unei companii a ministerului care voia să dezvolte o centrală pentru producere de energie în cogenerare de înaltă eficiență pe amplasamentul fostei Centrale Titan.

„Unele probleme sistemice nu se rezolvă peste noapte, dar să refuzi soluții viabile înseamnă că ești PSD! Da, doamna Gabriela Firea! Despre dumneavoastră este vorba! Regret că nu v-ați dat seama că nu mai puteți manipula cetățenii! Care v-au sancționat la votul din septembrie și, cel mai probabil, o vor face și la votul din data de 6 decembrie! Pentru corecta informare a bucureștenilor, doresc să restabilesc adevărul, denaturat de dumneavoastră, în mod voit, reacție cauzată probabil de disperare, pentru că știți că veți răspunde pentru tot”, scrie pe Facebook Virgil Popescu.

El mai spune că SAPE, companie aflată în portofoliul Ministerului și societate care deține 99% din compania de proiectul Titan Power SA, a trimis în data de 29 iunie o adresă către Primăria Generală a Capitalei, „condusă la acea vreme de Gabriela Firea, în care spune două lucruri, în esență”.

„Primul – că este interesată să dezvolte o centrală pentru producere de energie în cogenerare de înaltă eficiență pe amplasamentul fostei Centrale Termoelectrice Titan; SAPE a prezentat un proiect fezabil, în care se investește capitalul propriu, plus alte contribuții, pentru a construi o centrală termoelectrică de cogenerare cu o putere instalată de 40 MW și 250 Gcal/h. Al doilea lucru pe care-l spune SAPE în adresă este că și-ar dori un parteneriat pe termen lung cu Termoenergetica din subordinea Primăriei Capitalei, care poate deveni un beneficiar strategic pentru energia termică produsă de viitoarea centrală”, menționează Popescu.

„Considerăm astfel că un element esențial pentru demararea etapelor legale necesare realizării noii centrale de cogenerare de înaltă eficiență pe amplasamentul fostei CET Titan l-ar constitui intenția Companiei Municipale Termoenergetica București SA – principalul furnizor de apă caldă și încălzire în sistem centralizat, aflat sub autoritatea Consiliului General al Municipiului București, de producția de energie termică produsă de noua capacitate energetică”, potrivit adresei trimisă PMB.

Ministrul Economiei susține că Firea a ignorat propunerea SAPE până în septembrie, după ce au trecut alegerile locale.

„După care, probabil pentru a-și acoperi incompetența, la aproape două săptămâni după ce a pierdut alegerile, pe 6 octombrie, Administratorul Public al Primăriei Municipiului București a transmis un răspuns la adresa SAPE. li s-a părut o idee bună și au lăsat de înțeles că Primăria dorește să fie implicată în, citez: ”, conchide ministrul Economiei.

 

×
Subiecte în articol: virgil popescu