x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vlad Voiculescu, amendat cu 1.500 de lei pentru nepurtarea măștii

Vlad Voiculescu, amendat cu 1.500 de lei pentru nepurtarea măștii

02 Apr 2021   •   14:03
Vlad Voiculescu, amendat cu 1.500 de lei pentru nepurtarea măștii
Sursa foto: Lucian Alecu

 Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost amendat cu 1.500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție, a anunțat vineri Poliția Capitalei. Și ministrul Muncii, Raluca Turcan, a primit o amendă de 500 de lei, după ce a fost surprinsă fără mască, în județul Sibiu.

„Direcția Generală de Poliției a Municipiului București vă informează că pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, un membru al Guvernului a fost sancționat contravențional, cu suma de 1.500 lei, pentru neportul măștii de protecție”, a transmis vineri Poliția Capitalei.

Cel amendat este ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu a fost fotografiat, luni, fără mască de protecție Covid-19 pe holurile Parlamentului, deși conduita sanitară prevede că portul măștii este necesar în toate spațiile închise.

Ministrul Sănătății a spus că și-a dat jos masca pentru a fi auzit mai bine într-o conferință video și pentru că îi era sete: „fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate”.

„Eram într-o conferință video, mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete - pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă. Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere - fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu”, susține Voiculescu.

Acesta adaugă că la un moment dat i-a fost atrasă atenția și și-a pus la loc masca.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, și alte patru persoane au fost amendate joi, după ce au apărut în imagini, la o acțiune de împădurire în Tălmaciu, județul Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu, Luciana Lazăr, a transmis, joi, că în urma apariției în mediul online imaginilor în care sunt înfățișate mai multe persoane care nu poartă masca de protecție în timp ce se află în bena unui autovehicul, polițiștii sibieni s-au sesizat din oficiu, iar în urma verificărilor au fost identificate șase persoane, femei, care au fost sancționate conform Legii nr. 55/2020.

Au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.000 lei.

×
Subiecte în articol: vlad voiculescu