x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vlad Voiculescu încearcă să iasă basma curată: Discuţiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19, de un an

Vlad Voiculescu încearcă să iasă basma curată: Discuţiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19, de un an

11 Apr 2021   •   17:05
Vlad Voiculescu încearcă să iasă basma curată: Discuţiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19, de un an
Sursa foto: Hepta

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spune că discuţiile despre includerea Spitalului Foişor în circuitul COVID-19 sunt de un an, nu de câteva zile. Spitalul nefiind în subordinea MS, Ministerul Sănătății are „capacitate limitată de a trece peste decizia unui manager”.

Vlad Voiculescu a spus că reprezentanții Ministerului Sănătății și el personal au vorbit cu toți pacienții externați aflați acum acasă și s-au informat asupra stării de sănătate a acestora.

„Fără excepție, cei cu care am vorbit și-au declarat solidaritatea cu cei care acum luptă pentru propria viață. Fără excepție, oamenii au fost impresionați de faptul că acum la Spitalul Foișor pacienți care au nevoie acută de terapie intensivă sunt ajutați să lupte pentru viețile lor. (...) Mulți dintre ei sunt în legătură cu medicii curenți în continuare, iar Ministerul Sănătății a găsit deja soluții pentru cazurile urgente, operații sau tratament, la Spitalul Agripa Ionescu”, a declarat Voiculescu.

Conform acestuia, pacienții externați de la Foișor vor primi consultații sau orice altfel de ajutor din partea medicilor de acolo.

În ce privește discuțiile despre includerea Spitalului Foișor în circuit COVID-19, ministrul Sănătății spune că nu sunt de câteva zile, ci de nici mai mult, nici mai puțin un an de zile.

„Da, s-a întârziat nepermis de mult cu transferul pacienților și acordul managerului, respectiv formalitățile întocmite de conducerea spitalului au venit ultimele și cu întârziere”, a adăugat ministrul: „mai pe scurt și mai pe românește, Ministerul Sănătății nu poate decide peste un manager de spital aflat în subordinea unei primării sau a unui consiliu. Chiar dacă vorbim de o situație de criză, lucrurile pot fi blocate din interes mediatic, politic, fie dintr-o neînțelegere a situației de criză în care sistemul sanitar se află și Ministerul Sănătății are capacitate limitată de a trece peste decizia unui manager”.

Vlad Voiculescu a mai spus că este regretabil că acest lucru s-a întâmplat și este evident că, cel puțin de la un punct încolo, „s-a încercat folosirea unei situații de urgență pentru a câștiga capital politic”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu