x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vlad Voiculescu: România este în top 5 mondial la numărul infectărilor și la numărul de decese

Vlad Voiculescu: România este în top 5 mondial la numărul infectărilor și la numărul de decese

28 Sep 2021   •   18:54
Vlad Voiculescu: România este în top 5 mondial la numărul infectărilor și la numărul de decese
Sursa foto: Lucian Alecu

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu spune că România se află în acest moment în Top 5 mondial din punct de vedere al numărului de infectări și al numărului de decese și că nicio altă țară din UE nu are o rată de vaccinare mai mică decât a României.

Potrivit lui Vlad Voiculescu, România ocupă locul 4 în lume atât la numărul de infectări, cât și și la numărul de decese.

În Top 5 mondial, România este alături de țări cu o populație de cel puțin 3,5 ori mai numeroasă, Rusia, Filipine, Iran și Thailanda, arată fostul ministru al Sănătății.

El spune că România a fost în ultimele luni „un stat complet iresponsabil față de proprii cetățeni”.

„Nicio altă țară din UE nu are o rată de vaccinare mai dezastruos de mică decât noi, în consecință primul stat membru din UE este doar pe locul 18 după numărul de decese (Polonia: 29 decese)”, mai spune Vlad Voiculescu.

Potrivit acestuia, Florin Cîțu ar fi trebuit să își dea singur demisia „pentru nenorocirea în care ne-a adus”: „În zilele cât mai stă acolo, ar face bine să înceteze cu manipularea datelor pandemiei și să solicite de urgență ajutor internațional! Din fericire acum sunt țări care vor putea să ne ajute - ei au știut să își protejeze populația, sistemul sanitar și economia”.

 

×
Subiecte în articol: vlad voiculescu