x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Worksop „ Femeile la volan între realitate şi prejudecăţi”

Worksop „ Femeile la volan între realitate şi prejudecăţi”

17 Oct 2019   •   13:31
Worksop „ Femeile la volan între realitate şi prejudecăţi”
Sursa foto: IULIAN CIOBANU

Ieri a avut loc, în cadrul salonului Auto București, workshop-ul mișcării Wake-UP, un proiect al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, având ca teme contribuţia femeilor în domeniul auto şi prejudecăţile despre femeile la volan.

Alături de Iulia Paraschiva, Manager Național Mercedes-Benz, discuția a avut ca punct de plecare povestea curajoasă a Berthei Benz, soția lui Karl Benz, care a realizat prima cursă cu un automobil şi a demonstrat că maşinile merg şi femeile le pot conduce.

Cei prezenți la eveniment au încercat să găsească răspunsuri la întrebări pecum: cum am ajuns la prejudecățile de astăzi referitoare la femeile la volan, cât este adevăr și cât este discriminare de gen, ce spun statisticile şi care este realitatea din trafic. Vin femeile la conducere defensivă? Ce înseamnă de fapt acest concept ?

Printre aceștia s-a numărat și Anca Cușmir - Comisar Sef Politia Română, Silviu Toma - instructor international BMW și trainer de conducere defensivă, Sorin Ene, campion național la drift.

Într-un domeniu revendicat de bărbaţi, multe femei încearcă să depăşească limite şi prejudecăţi dovedind abilităţi îndrăzneţe în automobilism. Laura Savu, iniţiatoarea Woman Rally, a demonstrat că femeile pot vibra la motoare puternice.

Reprezentantele Wake UP au lansat provocarea care poate dărma multe prejudecăţi... Pantoful Stiletto! Oare câţi bărbaţi ar putea conduce cu tocuri?

Câte femei lucrează astăzi în designul auto şi cât de mult răspund producătorii nevoilor acestora au fost întrebări care și-au găsit răspuns prin vocea Roxanei Ciuhulescu, Brand Ambasador şi fină cunoscătoare a domeniului auto.

La fianalul întâlnirii, doamnele prezente la eveniment au fost invitate să noteze fiecare o așteptare pe care o au de la o mașină și o prejudecată de care s-au lovit ca soferițe. Prin acest exercițiu de imaginație reprezentantele Wake UP au încercat să contureze harta nevoilor femeii moderne în ceea ce privește automobilele. Prejudecățile semnalate de către participante vor fi transformate în subiecte de discutie, pentru care se vor căuta soluții la următoarele întâlniri wakeUP despre egalitatea de gen.

×