x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de mii de doze AstraZeneca din România expiră peste câteva zile. Probabil, vor fi distruse

Zeci de mii de doze AstraZeneca din România expiră peste câteva zile. Probabil, vor fi distruse

24 Iun 2021   •   20:30
Zeci de mii de doze AstraZeneca din România expiră peste câteva zile. Probabil, vor fi distruse
Sursa foto: Hepta

Zeci de mii de doze de vaccin AstraZeneca aflate în depozitele din România expiră peste câteva zile. Cele mai multe vor fi distruse deoarece nu mai este timp pentru a fi folosite sau donate.

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că aproximativ 35.000 de doze de vaccin vor expira la finalul lunii.

Este vorba despre doze AstraZeneca, fabricate în urmă cu șase luni.

„Nu avem probleme cu depozitarea dozelor de vaccin. Totuși, avem circa 35.000 de doze distribuite în centrele regionale de depozitare și în centrele de vaccinare care expiră la 30 iunie”, a dezvăluit Valeriu Gheorghiță.

Deoarece au rămas câteva zile până când dozele vor expira, autoritățile nu mai au timp să le folosească sau să le doneze.

„Puțin probabil să le putem folosi pâna la finalul lunii, puțin probabil să le putem dona. Probabil va fi folosit un mecanism de distrugere, sunt multe țări care au această problemă”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Deoarece interesul pentru imunizare este în scădere, România a renunțat la o parte din cantitatea de vaccinuri pe care urma să o primească de la producători în această vară.

Mediafax

×
Subiecte în articol: AstraZeneca