x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de militari în rezervă din Cluj vor să dea în judecată Guvernul

Zeci de militari în rezervă din Cluj vor să dea în judecată Guvernul

01 Mar 2011   •   12:31

Peste o sută de membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi Retragere Cluj participă, astăzi, la un miting de protest în faţa Prefecturii Cluj, ei anunţând că vor da în judecată Guvernul pentru "genocid şi subminarea economiei naţionale".

Protestatarii au pancarte pe care scrie "Jos Guvernul Boc, jos cu impostorii ce conduc România”, "Traian Băsescu - comandantul suprem care nu respectă cuvântul dat rezerviştilor armatei” şi "Oprea Gabriel, ai încălcat codul militar, dă-ţi demisia de onoare”.

Preşedintele sindicatului clujean, Gelu Miron, a citit o scrisoare deschisă adresată "fostului comandant suprem Traian Băsescu”, în care şeful statului este somat să renunţe la "anticonstituţionala postură de preşedinte jucător” şi să îşi ia în serios funcţia de mediator între puterile statului.

"Vă solicităm intervenţia în favoarea puterii judecătoreşti şi Legislativului, împotriva Executivului, considerând că orice secundă câştigată de actuala putere înseamnă alunecarea României spre un dezastru ireversibil. Îi vom da în judecată pe membrii Guvernului pentru genocid şi subminarea economiei naţionale, considerând că se va face dreptate dacă vor petrece în închisoare măcar timpul echivalent celui petrecut în nemeritatele funcţii. Vă somăm să renunţaţi la anticonstituţionala postură de preşedinte jucător şi să vă luaţi în serios funcţia de mediator între puterile statului", se arată în documentul citat de Mediafax.

De asemenea, sindicaliştii militari din Cluj îi cer preşedintelui României să accepte "o altă majoritate care să constituie Executivul şi care, în Parlament, să poată decide abrogarea legilor criminale care îi condamnă ireversibil pe pensionarii militari şi civili, pe poliţişti, funcţionari publici, profesori”.

Gelu Miron a declarat că pensionarii militari din Cluj-Napoca, din cadrul Ministerului Apărării şi al celui de Interne, sunt nemulţumiţi de măsurile luate de Guvern privind recalcularea pensiilor militare.

"Protestăm faţă de Legea nr. 118/ 2010, de Legea nr. 329/ 2009, Legea Unitară a Pensiilor, Legea Salarizării Unitare şi faţă de noul Cod al Muncii. Toate acestea duc la sărăcirea populaţiei României şi la transformarea românilor în adevăraţi sclavi. Toate aceste legi au fost date în interesul altor societăţi străine, a celor care se îmbogăţesc pe seama celor mulţi care trudesc în România”, a mai spus Miron.

×