x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de percheziții, în cazul unor adeverințe de vaccinare false

Zeci de percheziții, în cazul unor adeverințe de vaccinare false

22 Sep 2021   •   08:40
Zeci de percheziții, în cazul unor adeverințe de vaccinare false
Sursa foto: IPJ Mehedinți

Doi bărbați din Drobeta-Turnu Severin au accesat un registru al vaccinărilor și au falsificat aproape 100 de adeverințe false de vaccinare.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Mehedinți fac 64 de percheziții domiciliare, în județele Mehedinți, Dolj și Caraș- Severin, la persoane bănuite de fals.

Se fac cercetări pentru acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic și uz de fals.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 15 mai - 25 iunie a.c., doi bărbați din Drobeta-Turnu Severin, angajați ai unei instituții publice, ar fi accesat, fără drept, o aplicație informatică și ar fi modificat datele acesteia, prin suprascrierea documentelor de identificare ale unor persoane vaccinate împotriva Covid-19.

Conform unor surse din anchetă, cei doi suspecți sunt angajați ai Primăriei Drobeta Turnu Severin. Unul dintre ei a fost registrator în centre de vaccinare organizate de primărie.

Astfel, pentru 96 de persoane au fost generate adeverințe de vaccinare false, care atestă, în mod nereal, că au fost imunizate împotriva Covid-19.

Vor fi puse în executare 66 de mandate de aducere, pentru audieri și propunerea măsurilor legale.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: adeverinte vaccinare