x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ziarele britanice pun la îndoială faptul că românul Adrian Manu este salvatorul polonezei care s-a aruncat de la etaj

Ziarele britanice pun la îndoială faptul că românul Adrian Manu este salvatorul polonezei care s-a aruncat de la etaj

12 Aug 2011   •   06:48
Ziarele britanice pun la îndoială faptul că românul Adrian Manu este salvatorul polonezei care s-a aruncat de la etaj

Confuzie in presa britanica referitor la identitatea salvatorului polonezei care s-a salvat din cladirea in care locuia, incendiata de huliganii care protesteaza pe strazile Londrei, sarind pe fereastra.

The Telegraph, cel mai important cotidian britanic din segmentul quality, sustine ca Monika Konczyk (32 de ani), a sarit de la primul etaj al cladirii in care locuia, in bratele unui politist londonez.

The Times are o versiune asemanatoare a celor intamplate. La fel, The Sun, cel mai citit ziar insular (tabloid), cu 3 milioane de exemplare difuzate zilnic (The Telegraph difuzeaza doar 650.000).

The Guardian este singurul ziar quality care afirma, in prima instanta, ca romanul Adrian Manu a prins-o in brate pe Konczyk. Dar, reporterul continua cu precizarea ca, in confuzia evenimentelor, au aparut dubii referitor la identitatea salvatorului. 'Cativa privitori sustin ca un politist a prins-o, dar Adrian insista ca in bratele sale a aterizat femeia'. Apoi, este citat Adrian Manu cu o declaratie fireasca, in care vorbeste cu o modestie ce il onoreaza: 'Suntem vecini. Nimeni nu e erou'.

Exact aceeasi versiune a evenimentelor, cu exact aceleasi cuvinte, este data de tabloidul Daily Mirror, la o zi distanta dupa The Guardian, fara a fi citata sursa.

Conform Adevarul, Adrian Manu este din Balcesti (judetul Valcea) si munceste in constructii in Marea Britanie de patru ani. El da detalii despre evenimentul in care a fost implicat: 'Cand am observat ca blocul din vecini este in flacari, m-am dus impreuna cu un prieten, tot roman, sa dam o mana de ajutor. Nu doar noi. Tot cartierul se stransese. Si o galeata de apa daca aruncam fiecare, tot era bine. Cineva din multime a strigat ca o perdea de la etaj se misca. Atunci le-am spus politistilor ca este cineva in cladire si am si vrut sa intram. Dar au inceput politistii sa strige la noi, sa ne vorbeasca urat. I-am zis unuia sa-si dea uniforma de politist jos, sa se duca sa plimbe caini prin parc'. Adrian a reusit sa treaca de cordonul de politie, chiar in momentele in care femeia se pregatea sa sara pe fereastra. 'Erau acolo pe jos saltele, carpe si niste perne, aruncate de locatari. Le-am pus unele peste altele. Femeia a sarit si eu am prins-o in brate. Atat', spune Adrian Manu, care nu asteapta multumiri de la nimeni pentru fapta sa. Insa acuza autoritatile de impasibilitate – la fata locului nu s-au deplasat nici macar o salvare. 'A venit un prieten si a luat-o asa, in pijama cum era. Mie mi-a spus un politist ca, daca nu tac, ma aresteaza', mai spune Adrian Manu.

×