x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Apare câte un îndurerat de patrie şi se plânge cum nu avem noi o strategie

Băsescu: Apare câte un îndurerat de patrie şi se plânge cum nu avem noi o strategie

18 Ian 2011   •   15:56
Băsescu: Apare câte un îndurerat de patrie şi se plânge cum nu avem noi o strategie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, la o dezbatere organizată de Institutul de Studii Populare, că România nu are nevoie de o strategie naţională, aşa cum cere "câte un îndurerat de patrie", susţinând că singurul program este cel convenit cu UE, care are şapte programe operaţionale.

"Apare câte un îndurerat de patrie şi se plânge cum nu avem noi o strategie pentru ce avem de făcut şi nu ştie el în ce parte să o apuce, pentru că nu e o strategie naţională cu ce să facem în perioada următoare. Trebuie să spunem că România are o singură strategie, şi aceea finanţată. Deci dacă ideea este «hai să mai facem un colectiv, o adunare de minţi luminate, să ne dăm ifose publice cât de preocupaţi suntem, dăm României soluţii», eu le spun că nu voi cădea în această capcană", a declarat Traian Băsescu, la dezbaterea cu tema "Reforma instituţională a Statului Român. Statul asistenţial, statul minimal sau statul eficient?", organizată de Institutul de Studii Populare, în parteneriat cu Fundaţia Konrad Adenauer.

El a adăugat că se putea face cu uşurinţă un astfel de comitet, cu subcomitete, "pentru a da loc de manifestare la televiziuni la foarte mulţi oameni".

"România are un singur program finanţat, cel convenit cu UE pe cele şapte programe operaţionale. Decât să batem câmpii să creăm noi strategii, mai bine am pune mâna să aplicăm programele convenite cu UE care sunt finanţate. Dacă vrem, putem să luăm lista de credite angajate de România şi mai găsim vreo patru miliarde de euro angajaţi şi neutilizaţi pentru sectoare unde este nevoie de aceşti bani, în afară de cele şapte programe operaţionale, că e vorba de sănătate, transporturi, dezvoltare regională", a mai spus şeful statului.

E greu să susţină cineva că una am zis în campanie şi alta am făcut în timpul mandatului

"Văd în mass-media frecvent afirmaţia . Eu îi invit pe cei care au această problemă să ia toate discursurile din campania din 2009. Toate, absolut toate au fost legate de reforma statului. Deja înţelesesem după un mandat şi după campania din 2009 că România nu mai poate supravieţui fără o reformă hotărâtă şi puternică a statului", a declarat Traian Băsescu, potrivit Antena3.

Şeful statului a ţinut apoi să le aducă aminte celor care îi aduc astfel de critici, că atât în timpul campaniei din primul tur de scrutin, cât şi în campania din al doilea tur al prezidenţialelor, era pusă în aplicare măsura privind concediul obligatoriu neplătit.

"E greu să susţină cineva că una am vorbit în campanie şi alta am făcut în timpul mandatului. (...) Foarte mulţi au crezut că reformarea statului este un simplu discurs politic, care nu este destinat implementării", a mai spus Băsescu.

Preşedintele a făcut aceste declaraţii la dezbaterea cu tema "Reforma instituţională a Statului Român. Statul asistenţial, statul minimal sau statul eficient?", organizată de Institutul de Studii Populare, în parteneriat cu Fundaţia Konrad Adenauer. La dezbatere ia parte şi premierul Emil Boc.



×