x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică A început şedinţa Parlamentului în care e citită moțiunea de cenzură

A început şedinţa Parlamentului în care e citită moțiunea de cenzură

20 Aug 2020   •   12:19
A început şedinţa Parlamentului în care e citită moțiunea de cenzură
Sursa foto: Lucian Alecu

Ședința plenului reunit al celor două camere ale Parlamentului în care este citită moțiunea de cenzură „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată” a început.

La ședință și-au înregistrat prezența 173 de deputați și senatori.

Moțiunea de cenzură „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată”, inițiată de 205 parlamentari, a fost depusă luni, a anunțat liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

„Am depus moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. În loc să vină cu soluții pe care toți românii le așteptau, guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Rezultatul îl vedem cu toții – au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia și au prăbușit nivelul de trai al românilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

El a mai spus că negociază pentru susținerea moțiunii cu toate formațiunile parlamentare, mai puțin cu PNL și PMP.

Reprezentanții Guvernului și-au pierdut iremediabil credibilitatea în modul în care au gestionat pandemia - au spus că virusul e deosebit de grav, dar s-au purtat ca și cum virusul n-ar fi existat, petrecând fără mască și fără distanțare, susțin social-democrații în moțiunea de cenzură.

„Chermezele PNL în vremea pandemiei. Reprezentanții Guvernului și-au pierdut iremediabil credibilitatea în modul în care au gestionat pandemia. Au spus pe gură că virusul e deosebit de grav, dar s-au purtat ca și cum virusul n-ar fi existat, petrecând fără mască și fără distanțare în clădirea guvernului sau dând petreceri în restaurante cu zeci de invitați și interlopi. Au încălcat toate regulile pe care le-au impus cetățenilor”, se arată în moțiunea de cenzură a PSD.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, referitor la moțiunea de cenzură, că este „neavenită”, iar depunerea ei în situația în care este România arată că PSD „nu e doar cinic (...), ci și iresponsabil”.

Mediafax

×