x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Năstase consideră că în războiul declanșat de președinte, dezinformarea devine o armă acceptată

Adrian Năstase consideră că în războiul declanșat de președinte, dezinformarea devine o armă acceptată

de Ion Alexandru    |    20 Noi 2019   •   08:36
Adrian Năstase consideră că în războiul declanșat de președinte, dezinformarea devine o armă acceptată
Sursa foto: DIANA OROS

Fostul premier și ex-lider al Partidului Social Democrat Adrian Năstase a publicat pe blogul personal o postare în care arată că invocarea exagerată a fake-news-urilor este o încercare de a acoperi subiectul „nu vreau dezbatere”. Mai mult, fostul lider PSD subliniază că din moment ce Iohannis e în război cu PSD și cel mai probabil și social-democrații sunt în conflict cu șeful statului atunci „dezinformarea devine o armă acceptată”.

 

„Iohannis a spus că este în război cu PSD. Deoarece războiul este, de obicei, o întreprindere bilaterală, bănuiesc că și PSD este în război cu Iohannis. S-a ieșit deci din cadrul unor dezbateri (???) civilizate. În aceste condiții, dezinformarea devine o armă acceptată. Inclusiv fake-news-urile. De aceea, nu știu cum aș putea să-i consolez pe Prelipceanu, pe invitatii lui, dar și pe Batistuță, care în fiecare seară se lamentează pe tema asta”.

Adrian Năstase a atașat la acest text o fotografie cu actualul prim-vicepreședinte al PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, care a participat, în urmă cu câțiva ani, la lucrările Școlii de Vară a femeilor social-democrate. Fotografie la care a adăugat un comentariu la fel de dur. „Poza anexată este, probabil, un fake news. Nu pot să-mi închipui că cel care îi lustruieste zilnic pantofii lui Iohannis ar fi putut participa la un eveniment PSD”, scrie fostul premier. „În opinia mea, invocarea exagerată a fake-news-urilor este o încercare de a acoperi subiectul «nu vreau dezbatere». O diversiune. La fel s-a încercat și cu scoaterea pe piață a filmulețului despre «Colectiv». Sau cu reîncălzirea, acum, a subiectului 10 august 2018. Cristian Pîrvulescu, spre exemplu, este profesor, chiar doctor în meseria asta. În 2004, a fost parte a diversiunii «fraudarea alegerilor din turul unu». Acum merită să fie invitat la cenaclul de la BCU”, se arată pe blogul lui Adrian Năstate.

 

Acuzații de ipocrizie

Într-o postare de săptămâna trecută, Adrian Năstase l-a atacat la fel dur pe Klaus Iohannis, pentru războiul pe care a anunțat că l-a declanșat împotriva Partidului Social Democrat, formațiune care l-a sprijinit pe Iohannis atunci când acesta ocupa funcția de primar al municipiului Sibiu. De data aceasta, fostul premier l-a acuzat pe șeful statului de ipocrizie. „Îmi mai aduc aminte că l-am luat cu mine de vreo cinci ori în vizitele pe care le-am efectuat în Germania și l-am invitat în ședințele de guvern. De aceea, mi s-a părut incalificabil faptul că ieșind din sedința de guvern unde obținuse un nou sprijin financiar, după ce își rezolvase realegerea ca primar al Sibiului, în 2004, a anunțat, la emisiunea lui Marius Tucă, că el îl va vota pe Stolojan!!! Sper că înțelegeți acum de ce îl acuz pe Iohannis de ipocrizie atunci când critică PSD și cere distrugerea sa”, a conchis Adrian Năstase.

 

Năstase: „Deoarece războiul este, de obicei, o întreprindere bilaterală, bănuiesc că și PSD este în război cu Iohannis”

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: adrian nastase