x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică ALDE: Băieți, dacă furați mai puțin, atunci ați avea bani pentru a testa toți românii!

ALDE: Băieți, dacă furați mai puțin, atunci ați avea bani pentru a testa toți românii!

24 Iul 2020   •   12:09
ALDE: Băieți, dacă furați mai puțin, atunci ați avea bani pentru a testa toți românii!
Sursa foto: Lucian Alecu

ALDE reproșează Guvernului ORban că creșterea numărului de teste Covid-19 realizate în fiecare zi s-a făcut pe banii cetățenilor. Aproape 40% dintre testele realizate într-o zi au fost făcute la cererea românilor și contra cost.

 

„Când ne-au spus că vor începe testarea în masă a românilor nu credeam că asta înseamnă ca fiecare român să își facă testul de Covid-19 din bani proprii! Speram că Guvernul PNL va face această testare din bani publici, de la buget. Fiecare român plătește asigurări de sănătate și, în baza acestui contract cu statul privind asigurarea dreptului la sănătate, cu atât mai mult când există un risc major, are dreptul să i se asigure acest acces la testare în sistemul de stat.

Dar pentru asta ar trebui ca acest Guvern Orban să respecte românii și drepturile lor!

În schimb, Orban &Co au blocat inclusiv autoritățile locale care demarau acțiuni de testare a populației, invocând nerespectarea regulilor. Consecința? Românii merg în sistemul privat să își facă testele!

Guvernul se laudă că pot face 18.000 de teste pe zi, dar vedem că din cele 21.000 de teste efectuate cu o zi în urmă, 8.000 sunt făcute de românii care au mers la spitalele private, pe banii lor!

Băieți, dacă furați mai puțin, atunci ați avea bani pentru a testa toți românii! Și, până atunci, dacă tot sunteți incompetenți și rău intenționați, nu ar fi corect să le permiteți românilor decontarea acestor teste facute în sistemul privat din asigurările de sănătate plătite statului?

Guvernați pentru români, nu pentru interesele voastre!” a fost scris într-o ostare pe pagina de Facebook a Partidului Alianța Liberalilor și Democraților.

 

 

Când ne-au spus că vor începe testarea în masă a românilor nu credeam că asta înseamnă ca fiecare român să își facă...

Publicată de ALDE - Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor pe Vineri, 24 iulie 2020

 

×