x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alegeri locale 2020. Negoiță: Oriunde există semne de întrebare legate de corectitudinea votului este obligatoriu și necesar renumărarea voturilor

Alegeri locale 2020. Negoiță: Oriunde există semne de întrebare legate de corectitudinea votului este obligatoriu și necesar renumărarea voturilor

30 Sep 2020   •   13:35
Alegeri locale 2020. Negoiță: Oriunde există semne de întrebare legate de corectitudinea votului este obligatoriu și necesar renumărarea voturilor

Primarul ales al Sectorului 3, Robert Negoiță, a afirmat că acolo unde există semne de întrebare în legătură cu votul de duminică, este „necesară” renumărarea voturilor. 

„Ceea ce se întâmplă în ultimele zile riscă să devină o lovitură cruntă dată democraţiei din România. Plecând de la premisa că 'democraţia înseamnă decizia celor implicaţi', atunci este absolut necesar şi obligatoriu ca rezultatele votului popular să reprezinte hotărârea oamenilor. Este o chestiune pentru care nu se poate invoca niciun efort suplimentar, nimic nu este prea mult. Prin urmare, consider că, în mod general, oriunde există semne de întrebare legate de corectitudinea votului de duminică este absolut obligatoriu şi necesar renumărarea în integralitate a voturilor. Pentru că este cea mai sigură variantă prin care orice urmă de bănuială poate fi anulată", a scris Negoiţă, pe Facebook. 

De asemenea, acesta a afirmat că „niciun stat normal la cap nu poate lăsa vreo urmă de îndoială într-o speță atât de importantă”. 

„Dacă nu este nimic incorect, atunci nimeni nu ar trebui să aibă nicio emoție, iar efortul pentru acest demers este absolut necesar pentru democrație și pentru încrederea cetățenilor în ea și în statul din care fac parte. În schimb, dacă există lucruri necurate, ele trebuie scoase la iveală și să arătam că avem anticorpii necesari să ne apărăm democrația, statul și votul cetățeanului. Și ca precedent consider că este un demers absolut sănătos, e bine pentru toți cei care vor ocupa în viitor funcția de președinte de secție de votare să știe că se poate oricând să vină cineva după tine care să verifice munca, corectitudinea și cinstea ta.
Este un moment extrem de important pentru democrația din România, orice frică, orice tentativă de a pune batista pe țambal în acest moment nu va face altceva decât să slăbească acest stat, prezența viitoare la orice vot și va lăsa tot timpul impresia oamenilor că, exact ca în perioada lui Stalin, nu contează cine votează, contează cine numără….”
 

×
Subiecte în articol: robert negoita frauda alegeri locale