x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alegeri locale 2020. Orban: Nu Guvernul ia decizia de renumărare a voturilor

Alegeri locale 2020. Orban: Nu Guvernul ia decizia de renumărare a voturilor

30 Sep 2020   •   13:54
Alegeri locale 2020. Orban: Nu Guvernul ia decizia de renumărare a voturilor
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că deciziile de renumărare a voturilor nu se iau de către Guvern.

De asemenea, acesta a afirmat că Gabriela Firea „ar trebui să mai citească legea”.

„Nu Guvernul ia aceste decizii. Procesul electoral este un proces care se derulează sub autoritatea birourilor electorale - birourilor electorale de secţii de votare, birourilor electorale de circumscripţie şi Biroul Electoral Central. Ar trebui să mai citească legea", a spus Orban, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Gabriela Firea a declarat, miercuri, că Guvernul poate decide renumărare voturilor la București, chiar dacă a expirat termenul legal pentru depunerea unei astfel de solicitări.

„Dacă acest Guvern PNL, care a organizat alegerile, doreşte să planeze o suspiciune asupra faptului că în Bucureşti s-au fraudat alegerile, atunci să nu găsescă o soluţie de bună voie. Chiar dacă nu mai suntem în termen, este voinţa organizatorului, deci Guvernul României să decidă şi să anunţe numărarea voturilor în Bucureşti, în toate cele şase sectoare. Este voinţa organizatorului. Noi nu am depus contestaţia pentru că, şi aici a fost o dificultate, foarte târziu au fost încărcate toate aceste procese-verbale şi destul de greu ne-au parvenit.”, a declarat Gabriela Firea.

×