x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alegeri parlamentare 2020. Bogdan Aurescu îi îndemnă pe românii din diaspora să se înscrie pentru votul prin corespondență

Alegeri parlamentare 2020. Bogdan Aurescu îi îndemnă pe românii din diaspora să se înscrie pentru votul prin corespondență

16 Oct 2020   •   17:32
Alegeri parlamentare 2020. Bogdan Aurescu îi îndemnă pe românii din diaspora să se înscrie pentru votul prin corespondență

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, le-a transmis, vineri, românilor din diaspora să se înscrie pentru a vota prin corespondență la alegerile parlamentare programate pe 6 decembrie.

Mesajul este transmis cu șase zile înainte de termenul limită de înscriere pe platforma www.votstrainatate.ro.

Pentru a se înscrie, cetăţeanul român trebuie să facă dovada reşedinţei sau domiciliului în străinătate. Acest lucru poate fi demonstrate cu permisul de conducere în Spania, facture de utilități în Franța, abonamentul de transport în Olanda, a specificat ministrul de Externe.

Lista integrală este disponibilă pe site-ul MAE, în secţiunea dedicată alegerilor parlamentare din anul 2020 - http://www.mae.ro/node/52162.

„Vă asigur că şi de această dată Ministerul Afacerilor Externe va depune în continuare toate eforturile care ne stau la îndemână, potrivit competenţelor noastre legale, în circumstanţele actuale, pentru a ne asigura că toţi cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate care doresc să participe la acest proces electoral vor putea să o facă în condiţii de siguranţă", a mai spus Aurescu.

Până vineri, ora 17:00, s-au înregistrat pentru votul prin corespondență aproape 24.800 de români din diaspora, potrivit AEP.

 

×