x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Parlamentarii liberali îşi retrag semnăturile de pe moţiunea pe Educaţie

Antonescu: Parlamentarii liberali îşi retrag semnăturile de pe moţiunea pe Educaţie

29 Noi 2010   •   14:14

Crin Antonescu a declarat că nu se poate continua cu moţiunea de cenzură pe Educaţie, care oricum are şanse minime de uzbândă.  În plus, Antonescu a punctat că  dacă guvernul Boc îşi va continua procedura de asumare, PNL va sesiza CCR.

Acesta a precizat că decizia PSD de a nu-şi retrage semnăturile de pe moţiunea de cenzură nu va influenţa PNL.

"Activând o moţiune depusă înainte de a se pronunţa Curtea Constituţională, legitimăm demersul iniţiat de premier. Evident că şansele unei moţiuni de a trece sunt minime şi n-am face atunci decât să îi scăpăm pe domnul Boc şi pe domnul Băsescu de o grijă. Dacă domnul Boc persistă în angajarea răspunderii vojm sesiza din nou Curtea. Dacă PSD a decis să nu îşi retragă semnăturile, atunci este decizia lor şi nu o va influenţa pe a noastră", a spus Antonescu, potrivit realitatea.net.

Liderul PNL a anunţat că după retragerea semnăturilor de pe moţiunea pe educaţie, partidul său va iniţia altă moţiune pe legea salarizării, pe care Guvernul vrea să îşi asume răspunderea.

Preşedintele PNL a subliniat că continuarea procedurii de asumare este neconstituţională şi parlamentarii liberali nu vor participa la dezbaterea moţiunii şi nici la vot.

"PNL nu poate cauţiona demersul anticonstituţional al Guvernului Boc. Şi nu mai menţine semnăturile pe o moţiune de cenzură la ceva ce noi, ca şi CCR, considerăm a fi neconstituţional. Nu vom participa la dezbaterea acestei moţiuni în Parlament, din moment ce considerăm că avem de-a face cu un demers neconstituţional. Cine intră în jocul acesta, practic, îl însoţeşte pe domnul Boc şi îl legitimează la un demers anticonstituţional. Şi îl protejează şi pe domnul Băsescu în felul acesta de mici posibile necazuri", a mai declarat Crin Antonescu care a cerut din nou demisia Robertei Anastase de la conducerea Camerei Deputaţilor.

×