x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: USL nu are nici un motiv să se oprească

Antonescu: USL nu are nici un motiv să se oprească

de Aniela Nine    |    28 Sep 2011   •   21:00
Antonescu: USL nu are nici un motiv să se oprească

Dupa zvonurile din ultima perioada privind neintelegeri cu PNL si PSD si declaratiile unor lideri liberali precum Relu Fenechiu care vorbea de scoaterea PC din USL, conducerea conservatorilor s-a reunit ieri intr-o sedinta extinsa cu liderii din teritoriu pentru a discuta relatiile din cadrul USL. Concluziile discutiilor, la care a participat ca invitat pentru jumatate de ora si liderul PNL, Crin Antonescu, au fost redate intr-o rezolutie in noua puncte in care se reafirma ca PC a fost intotdeauna vehement in lupta cu regimul Basescu-Boc, ca PC nu a santajat niciodata pe nimeni si nu a dorit nicioadata ruperea USL, caci PC este primul partid care a dorit realizarea USL, principalul liant intre cei doi parteneri ai Uniunii, PSD si PNL, si un factor de echilibru. De aceea, pentru a preveni incidentele dintre partidele membre ale USL pe viitor, PC a propus instituirea unor sanctiuni pentru atacurile in interiorul aliantei. "Am adoptat aceasta rezolutie pentru a lamuri foarte clar acele speculatii amplificate foarte mult de o anumita zona politica, in spe­cial din zona puterii, vizavi de san­tajul pe care PC l-ar fi facut in ca­drul USL, vizavi de solicitarile suplimentare de functii care nu au existat niciodata in cadrul acestei for­ma­tiuni politice si vizavi de faptul si in­cercarea de a crea imaginea publica ca PC e un factor de instabilitate in ca­drul USL", a explicat ulterior pre­se­dintele PC, Daniel Constantin. Cat pri­veste discutiile privind candidaturile la viitoarele alegeri, Constantin a precizat ca, asa cum se arata in re­zolutie, PC va candida separat in toata tara, cu exceptia locurilor unde s-au facut deja intelegeri la nivel de USL. Totusi, acolo unde se va simti nevoia unei candidaturi comune la nivel de oras sau comuna, pentru a putea infrange PDL, va exista o candidatura comuna a USL. In situatia in care puterea va decide insa comasarea alegerilor, aceste conditii ar putea fi renegociate.

Despre importanta unitatii USL, "element cheie, atuul USL in batalia politica viitoare" a avut un mesaj si presedintele PNL, Crin Antonescu. "Trebuie sa intelegem, in sensul acesta le-am spus partenerilor mei ce le spun si colegilor mei din PNL, ceea ce le spun si partenerilor din PSD, ca odata intrati in aceasta constructie po­litica interesele stricte de partid, nor­male, de altfel, trec pe planul doi in fata interesului general, interesului public caruia ii raspunde uniunea pe care am construit-o si, in masura in care intelegem cu totii acest lucru, pu­tem sa mergem mai departe si pu­tem sa castigam", a spus Antonescu. Liderul liberal a adaugat ca le-a ga­ran­tat conservatorilor ca tine cont de interesele PC la fel ca si de cele ale PNL si ca alianta nu are nici un mo­tiv sa se opreasca, ci trebuie sa mear­ga mai departe. "Daca cineva nu impartaseste aceste concluzii, si nu ma refer numai la PC, ci si la celelalte componente ale aliantei, e liber sa aleaga alt drum", a mai spus An­to­nescu. El a negat orice scandal cu PC pe posturi sau santaj la adresa lui Dan Voi­culescu. "Am spus ca cine nu in­te­le­ge ca atuul cel mai important al acestei constructii politice este unitatea, face, fara sa vrea, servicii lui Traian Basescu", a explicat liberalul.

Conducerea PC a discutat si si­­tua­tia deputatului Tudor Ciuhodaru, care a votat alaturi de putere in ultima perioada si, pentru ca in absenta acestuia nu putea fi luata nici o de­ci­zie de sanctionare, a fost mandatat pre­sedintele PC ca, dupa o ultima dis­cutie cu deputatul, sa decida re­tra­gerea sprijinului politic sau exclu­de­rea acestuia. "Prin votul alaturi de pu­tere, practic deputatul Ciuhodaru s-a autoexclus din PC", a apreciat li­de­rul PC. La scurt timp, Ciuhodaru a declarat ca s-a inscris in UNPR.

×