x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Apelul ALDE – PRO România: Redeschideți școlile! NU distrugeți viitorul copiilor noștri!

Apelul ALDE – PRO România: Redeschideți școlile! NU distrugeți viitorul copiilor noștri!

13 Noi 2020   •   13:00
Apelul ALDE – PRO România: Redeschideți școlile! NU distrugeți viitorul copiilor noștri!

ALDE atrage atenția asupra situației dezastroase din educație unde „printr-o scamatorie logică și bizară” Ministrul Educației a aprobat închiderea școlilor. 

 

„Redeschideți școlile! NU distrugeți viitorul copiilor noștri!

Instituind o falsă stare de urgență, guvernul a închis școlile, cu toate că ministrul Educației însuși, Monica Anisie, a recunoscut că rata de infectare cu Covid-19 în școli este de sub 1%. Printr-o scamatorie logică și bizară, același ministru a declarat că închiderea școlilor ar fi, de fapt, „o măsură de solidaritate cu medicii din spitale”.

Rata de infectare “sub 1%” dovedește ceea ce spun OMS și toți specialiștii internaționali - că școlile trebuie să rămână deschise / că nu școlile sunt focare de infectare.

În cadrul congresului reunit ALDE – PRO România s-a decis ca reprezentanții PRO România din Parlament să susțină ca școlile să rămână deschise, personalul didactic și nedidactic să fie testat, condițiile de igienă și protecție implementate, dar școlile să rămână deschise (doar acelea în care se constată un număr semnificativ de infectări se suspendă pe durată determinată necesară pentru procedurile sanitare)!

PRO România propune un pachet de măsuri susținute de ALDE pentru a redeschide școlile în siguranță:

Testarea săptămânală a tuturor profesorilor și a personalului auxiliar din școli.

Redeschiderea în toate școlile a cabinetelor medicale pentru trierea, testarea și supravegherea elevilor.

Închiderea școlilor doar atunci când rata de infectare este de peste 10% din totalul elevilor și personalului. În județul Satu Mare, această rată de infectare este chiar sub media națională de 1%.

Reducerea, pe perioada de crizei medicale, a numărului de materii școlare predate pentru a reduce timpul petrecut în școală și pentru a diminua numărul de elevi din clase.

În PROmisiunea noastră de a scoate țara din criză, redeschiderea școlilor este una dintre cele 5 măsuri pe care le aplicăm DIN PRIMA ZI!” este scris pe pagina Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE).

×
Subiecte în articol: ALDE