x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Astăzi, senatorii și deputații își impozitează și indemnizațiile pentru limită de vârstă

Astăzi, senatorii și deputații își impozitează și indemnizațiile pentru limită de vârstă

de Ion Alexandru    |    18 Iun 2020   •   08:42
Astăzi, senatorii și deputații își impozitează și indemnizațiile pentru limită de vârstă

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului va modifica, în ședința de astăzi, și Statutul deputaților și senatorilor în sensul impozitării indemnizațiilor pentru limita de vârstă, denumite generic „pensii speciale ale parlamentarilor”.


"Pentru că în această lege (cea privind impozitarea pensiilor care deja a fost adoptată, în plenul de ieri al Camerei Deputaților, se face referire inclusiv la categoria parlamentari, pentru a nu exista niciun fel de dubiu de neconstituţionalitate, vă propun ca mâine, în plenul reunit, să introducem acest proiect la plenul reunit strict pentru articolul care face referire la parlamentari. Aşa cum ştiţi, pentru parlamentari e nevoie de un plen comun care să modifice Statutul parlamentarilor. Preşedintele Comisiei de statut este aici, mâine dimineaţă va face şedinţă, iar pentru acest articol plenul reunit să dea din nou un vot. În acest fel avem o lege constituţională prin care eliminăm toate pensiile speciale din România", a anunțat, ieri, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, în plenul Camerei Deputaţilor.


La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a menţionat că, în această dimineaţă, se vor reuni Birourile permanente ale Parlamentului pentru a introduce pe ordinea de zi acest proiect.

 

×