x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Astrid Fodor, validată în funcția de primar al Sibiului. Decizia este definitivă

Astrid Fodor, validată în funcția de primar al Sibiului. Decizia este definitivă

27 Oct 2020   •   14:38
Astrid Fodor, validată în funcția de primar al Sibiului. Decizia este definitivă
Sursa foto: Hepta

Primarul ales al Sibiului, Astrid Fodor, a fost validată în funcție, marți, 27 octombrie, de Tribunalul Sibiu. Decizia de validare a mandatului este definitivă.

Anterior, Judecătoria Sibiu a respins validarea lui Astrid Fodor în funcţia de primar al municipiului Sibiu, după ce Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că Fodor are interdicţie să ocupe funcţia timp de trei ani, adică în perioada 2020-2023, pentru că s-a aflat în stare de incompatibilitate între 2012 şi 2014, când a fost viceprimar.

„Se aduce la cunoştinţă publică faptul că, prin încheierea pronunţată la Judecătoria Sibiu în camera de consiliu, la data de 16.10.2020, în dosarul nr. 9486/306/2020, a fost respinsă cererea formulată de Biroul Electoral al Circumscripţiei Municipale Sibiu - nr.1, pentru validarea mandatului de primar al municipiului Sibiu, atribuit doamnei Astrid Cora Fodor, în urma alegerilor locale desfăşurate la data de 27 septembrie 2020", se arată într-un comunicat al Judecătoriei Sibiu.

Decizia instanței a fost atacată cu apel de Fodor.

Astrid Fodor, susținută pentru funcția de primar al Sibiului de Forumul Democrat al Germanilor din România, a câștigat alegerile cu 43.05% dintre voturi.

Starea de incompatibilitate a fost constatată când Astrid Fodor era viceprimar, iar primar al Sibiului era Klaus Iohannis, în perioada 27 septembrie 2012 – 3 iulie 2014, întrucât a deținut și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului Național „Samuel van Brukenthal” și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Grădiniței de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu, potrivit Agenției Naționale de Integritate.  

×
Subiecte în articol: Astrid Fodor sibiu