x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Atac din partea USR-PLUS la adresa liberalilor, pentru prelungirea carantinei în Alba Iulia

Atac din partea USR-PLUS la adresa liberalilor, pentru prelungirea carantinei în Alba Iulia

de Ion Alexandru    |    02 Dec 2020   •   08:04
Atac din partea USR-PLUS la adresa liberalilor, pentru prelungirea carantinei în Alba Iulia

Nici la Alba Iulia, ceremoniile dedicate Zilei Naționale nu au avut loc așa cum s-a întâmplat în alți ani, mai ales că autoritățile locale au decis să prelungească, cu încă o săptămână, măsura carantinării municipiului, dar nu a altor localități. Ieri, USR-PLUS au acuzat autoritățile locale și prefectura că decizia a fost luată „noaptea ca hoții”, iar măsura este plină de „amatorism și lipsă de respect”.

 

De Ziua Națională, principalul eveniment organizat la Alba Iulia, orașul Marii Uniri de la 1918, s-a concretizat într-o ceremonie militară cu efective reduse, fără tehnică militară şi fără public. Acest lucru s-a întâmplat la Monumentul Unirii, organizatorii limitând numărul celor prezenţi - soldaţi, oficialităţi, invitaţi, jurnalişti - la maximum o sută de persoane.

Noaptea trecută, autoritățile au decis să prelungească cu încă șapte zile carantina în municipiile Alba Iulia, Blaj şi comuna Ciugud, chiar dacă iniţial autorităţile aprobaseră ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19 începând cu 1 Decembrie. În cele din urmă a fost dispusă continuarea carantinei, deoarece în aceste localităţi rata de incidenţă a rămas ridicată.

 

„Liberalii au intrat în fibrilații” 

Într-un comunicat de presă, Alianţa USR-PLUS Alba cere public prefectului Nicolae Albu să ofere informaţii „clare” privind decizia de prelungire a măsurii de carantinare a municipiului Alba Iulia şi să explice de ce această decizie a fost luată „târziu în noapte”.

USR-PLUS Alba acuză autorităţile de „amatorism şi lipsă de respect”, susţinând că „noaptea ca hoţii” au hotărât că „e mai bine să ţină Alba Iulia în carantină”, menţionând că nu contestă această măsură, ci „modul total lipsit de profesionalism prin care aceasta este impusă”, se arată în documentul citat. Concret, instituțiile acuzate sunt Guvernul, Prefectura şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. „O zi întreagă, prefectul şi liderii locali ai PNL s-au fotografiat mândri la festivităţi şi au zâmbit frumos oamenilor, ca apoi, la lăsarea întunericului, să îşi amintească de pandemie. Au tăcut mâlc o zi întreagă şi au uitat de virus, de presiunea de pe sistemul sanitar, de oameni. Speriaţi de faptul că mii de oameni vin la Alba Iulia pentru încărcătura spirituală a locului, nu pentru politicieni şi discursurile acestora, liberalii au intrat în fibrilaţii. Astfel, noaptea ca hoţii, aşa cum le place politicienilor tradiţionali să ia decizii, au hotărât că e mai bine să ţină Alba Iulia în carantină”, arată cei de la USR-PLUS.

 

Reprezentanții Alianței arată, într-un comunicat oficial, că PNL a acționat, la lăsarea întunericului”, pentru blocarea participării oamenilor la ceremonia de la Alba Iulia

 

×