x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE. Consultări la Cotroceni. Tăriceanu: Soluţia alegerilor anticipate, nepotrivită

UPDATE. Consultări la Cotroceni. Tăriceanu: Soluţia alegerilor anticipate, nepotrivită

06 Feb 2020   •   15:52
UPDATE. Consultări la Cotroceni. Tăriceanu: Soluţia alegerilor anticipate, nepotrivită
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu
UPDATE. "Constituţia prevede nişte paşi care sunt extrem de anevoioşi şi consumatori de timp. Drumul până la alegerile anticipate înseamnă aproximativ patru luni de zile, care creează o serie de consecinţe defavorabile. Constituţia României nu este una care să faciliteze recurgerea la soluţia alegerilor anticipate, din contră. (...) Consecinţele pe care le produce derularea procedurii de alegeri anticipate creează în toată această perioadă un imens blocaj legislativ, economic. (...) De aceea i-am spus preşedintelui că ni se pare această soluţie nepotrivită, mai ales că economia de timp la care se ajunge este una nesemnificativă. Alegerile anticipate ar putea să fie organizate cu aproximativ trei - patru luni înainte de alegerile la termen", a declarat Tăriceanu, după consultările de la Cotroceni. 
-----------------
Știre inițială. Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu delegaţia ALDE au început joi, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, după demiterea Guvernului prin moţiune de cenzură.


Delegaţia ALDE este formată din: Călin Popescu-Tăriceanu, Simona Brătulescu, Anton Anton şi Claudiu Catană.

Anterior, preşedintele a avut consultări cu reprezentanţii PNL, PSD, USR, UDMR şi PMP.

Consultările vor continua cu reprezentanţii Pro Europa şi ai minorităţilor naţionale.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, joi, la Palatul Cotroceni, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, după ce Guvernul Orban a fost demis, miercuri, prin moţiune de cenzură. AGERPRES

×
Subiecte în articol: consultări cotroceni ALDE