x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Au început înscrierile la votul prin corespondenţă

Au început înscrierile la votul prin corespondenţă

de Theodora Şutiu    |    29 Iul 2019   •   12:50
Au început înscrierile la votul prin corespondenţă

Românii din diaspora pot să se înregistreze, începând de duminică, pentru votul prin corespondență sau pentru cel în secții mai aproape de domiciliul sau reședința lor, până pe 1 septembrie, anunță Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Alegerile prezidenţiale vor avea loc duminică, 10 noiembrie 2019.

Astfel, românii din străinătate se pot înregistra on-line www.votstrainatate.ro. Portalul cuprinde două secțiuni: Alegător în străinătate la o secție de votare și Alegător în străinătate prin corespondență. Potrivit AEP, alegătorul român care optează să voteze în străinătate la o secție de votare va completa un formular on-line, în care va înscrie numele, prenumele, codul numeric personal, localitatea şi statul unde optează să voteze, la care anexează copia scanată sau fotografia actului de identitate.

Condiţiile secţiilor din străinătate 

Sursa citată mai precizează şi faptul că o secție de votare poate fi înființată la cererea a minimum 100 de cetățeni din aceeași localitate sau dintr-un grup de localități. După finalizarea procedurii de preînregistrare pe portal, alegătorul va primi un e-mail de control, pe care trebuie să-l confirme, în caz contrar validarea înregistrării neputându-se realiza.

 

Potrivit unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidențiale între 8 și 10 noiembrie, iar la al doilea tur, între 22 și 24 noiembrie

×