x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică AUR se întâlnește cu ministrul Educației pentru a discuta despre redeschiderea școlilor

AUR se întâlnește cu ministrul Educației pentru a discuta despre redeschiderea școlilor

05 Ian 2021   •   16:43
AUR se întâlnește cu ministrul Educației pentru a discuta despre redeschiderea școlilor
Sursa foto: Lucian Alecu

Reprezentanții AUR vor avea, miercuri, o întrevedere cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pe tema redeschiderii școlilor. Întâlnirea este programată la ora 11, la Ministerul Educației.

Copreședintele AUR, George Simion, a afirmat că suspendarea cursurilor față în față se justifică doar în cazul în care există focare de infecție în școli.

„Cerem deschiderea tuturor instituţiilor de învăţământ, fără deosebire între cele de stat şi cele private, începând cu 11 ianuarie. Aşa-zisa şcoală online este o utopie. Cerem transparenţă şi publicarea rapoartelor inspectoratelor şcolare cu privire la rata de acces a copiilor la internet. Singurele şcoli pentru care se justifică suspendarea cursurilor faţă în faţă sunt cele unde există focare de infecţie. Nu în ultimul rând, considerăm că nu are nicio relevanţă numărul cadrelor didactice dispuse să se vaccineze. Vaccinarea este un act medical opţional. Decizia deschiderii şcolilor nu trebuie să fie condiţionată", a declarat deputatul George Simion, copreşedinte AUR, citat într-un comunicat de presă.

×