x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Averisment dur al lui Marcel Ciolacu: “Dublați alocațiile sau vă măturăm guvernarea”

Averisment dur al lui Marcel Ciolacu: “Dublați alocațiile sau vă măturăm guvernarea”

de Ion Alexandru    |    16 Iul 2020   •   09:56
Averisment dur al lui Marcel Ciolacu: “Dublați alocațiile sau vă măturăm guvernarea”

Curtea Constituțională a decis, ieri, că alocațiile trebuie dublate, cel târziu până la 1 august, declinând, astfel, excepția de neconstituționalitate ridicată de Guvern împotriva legii de respingere a OUG, prin care s-a dorit prorogarea acestui termen. Potrivit legii adoptate de Parlament, urmează ca minorii cu vârsta până la 3 ani să primească, lunar, 600 de lei, iar cei cu vârsta de la 3 la 18 ani să încaseze 300 de lei lunar. Indemnizația minorului cu handicap ar urma să fie majorată la 600 de lei. 


Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat dur după decizia Curții, avertizând Guvernul pe pagina sa de socializare. “Am un singur mesaj pentru Iohannis și Orban: nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea! Sunteți un pericol pentru viitorul țării!”. Ciolacu arată că președintele Iohannis nu mai poate amâna dublarea alocațiilor pentru copii.

“Curtea Constituțională demonstrează prin decizia de azi că PNL n-a avut, practic, argumente, ci a vrut doar să blocheze aplicarea legii. Pentru milioane de românii cu copii această măsură inițiată de PSD este o mare gură de oxigen pentru bugetul lunar al familiei. De ceea, îi solicit președintelui să promulge legea în regim de urgență, iar Guvernului Orban să o aplice de la 1 august. Dacă nu fac asta, depunem moțiunea de cenzură în august - indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă”, a precizat liderul interimar al PSD. Este pentru prima dată când Marcel Ciolacu admite că se va depune o moțiune de cenzură, chiar dacă este instituită starea de alertă.


 

×