x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bădălău: Fac parte din echipa de conducere a PSD ca urmare a rezultatelor obţinute la prezidenţiale

Bădălău: Fac parte din echipa de conducere a PSD ca urmare a rezultatelor obţinute la prezidenţiale

29 Noi 2019   •   18:14
Bădălău: Fac parte din echipa de conducere a PSD ca urmare a rezultatelor obţinute la prezidenţiale

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu, senatorul Niculae Badălău, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a intrat în echipa de conducere a PSD la nivel central ca urmare a rezultatelor obţinute în teritoriu şi că nu înţelege poziţia preşedintelui organizaţiei municipale Giurgiu a PSD, primarul Nicolae Barbu, care a spus că îşi dă demisia din partid dacă Bădălău va mai face parte din conducerea formaţiunii.

"Vă explic ce a fost la CEx pentru că l-am văzut şi pe Barbu că avea o problemă cu poziţia mea în Cex şi că nu luasem de la el mandat cum trebuie să gândesc. De acum mi-am notat şi o să-l întreb tot timpul cum trebuie să votez acolo sau ce trebuie să susţin. La CEx a fost o analiză a rezultatelor şi cu măsurile ce se impun. Au reieşit trei propuneri, una în care să facem Congresul ordinar în februarie cu alegeri pe toate planurile, a doua a fost a mea în care am spus că, totuşi, să nu ne mai canibalizăm, în sensul că să-i dăm pe brânci pe conducători afară, şi doamna Dăncilă să rămână interimar până la Congres, dar să nu candideze şi a treia propunere să-şi dea demisia. S-au supus la vot toate variantele şi a câştigat a treia propunere în care trebuia să-şi dea demisia", a declarat Niculae Bădălău.

El a menţionat că echipa de conducere interimară a partidului rezultată în urma şedinţei CEx este una bună.

"Consider că ceea ce a hotărât CEx este un lucru bun. Marcel Ciolacu îmi e prieten foarte bun şi e un tânăr care pleacă din administraţia locală, are experienţă, Stănescu, secretarul general, e un om înţelept şi conducerea colectivă este la modul că sunt incluse judeţele care au câştigat şi câte un reprezentant din regiunile de dezvoltare. Am văzut că eu am vrut secretar general, nu am vrut nimic, am intrat în echipa de conducere ca urmare a rezultatelor şi aici o să se supere probabil domnul Barbu că a zis că îşi dă demisia din partid dacă mai intru la conducere, dar asta e viaţa, uite, ce să fac!? Aceasta e echipa până la Congres", a completat Niculae Bădălău.

El a mai spus că Barbu a fost plecat în campania electorală, atât la primul tur cât şi în cel de-al doilea tur, în Turcia, respectiv în Madagascar, şi "poate a avut febră". Bădălău a mai menţionat că îl enervează ce a putut să spună despre el primarul Nicolae Barbu, dar nu va cere excluderea acestuia din organizaţie.

În urmă cu două zile, Nicolae Barbu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că nu se mai regăseşte în PSD dacă Niculae Bădălău va mai face parte din conducerea partidului pentru că municipiul nu ar fi primit la fel de multe fonduri comparativ cu celelalte localităţi din judeţ, ultimele alegeri la nivel judeţean nu au fost organizate în mod statutar, dar şi pentru că "degeaba câştigi voturi într-un judeţ" dacă prin ceea ce faci "pierzi un milion de voturi din diaspora".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Niculae Badalau