x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Propunere bombă lansată de Barna pentru reluarea negocierilor pentru noul guvern

Propunere bombă lansată de Barna pentru reluarea negocierilor pentru noul guvern

15 Dec 2020   •   11:17
Propunere bombă lansată de Barna pentru reluarea negocierilor pentru noul guvern

Liderul USR, Dan Barna, îl propune pe Cătălin Drulă pentru șefia Camerei Deputaților.

„USR-PLUS vrea negocierea programului de guvernare, care acum trenează. Se percepe că suntem în situația unui blocaj legat de ambiții personale ale liderilor USR PLUS și PNL. Nu este despre poziții, ci despre o alocare echilibrată și șansa ca această coaliție să funcționeze și să meargă mai departe.

Am propus mai multe formule, refuzate de PNL.

Pe cale de consecință, o să-l propunem - și va fi susținut de USR-PLUS - pe Cătălin Drulă, un coleg cu experiență și cu rezultate remarcabile. Le propun lui Orban și Hunor să intrăm împreună în acest Guvern ca vicepremieri, dând în felul acesta un exemplu fără precedent de ceea ce înseamnă responsabilitate pentru viitorul României!”, a spus Dan Barna. 

”Va fi un guvern care arată serios, care va fi credibil și care nu va mai avea nevoie de comitete și comiții colaterale pentru luarea deciziilor politice. Va fi un guvern prin care într-adevăr le transmitem românilor că suntem concentrați pe ceea ce înseamnă pandemie, găsirea soluțiilor pentru locuri de muncă, o coaliție asumată și nu o coaliție de conjunctură. În felul acesta suntem gata să reluăm negocierile chiar din acest moment. Rămânem fermi pe poziția că este nevoie de un echilibru. Un guvern în care președinții celor trei partide sunt vicepremieri este un guvern care va putea evita blocajele, deciziile se vor lua în Palatul Victoria și nu în alte sedii, vor fi rapide și eficiente. Domnule Ludovic Orban, domnule Kelemen Hunor, haideți să fim inteligenți, haideți să dăm un mesaj responsabil după 30 de ani de balet politic”.

Bogdan Chireac: ”Aceasta este o capcană a lui Dan Barna pentru PNL”

”Aceasta este o capcană a lui Dan Barna pentru PNL. Funcția de vicepremier este golită de conținut. Vicepremier la ce? Un vicepremier nu are instrumentele necesare să mute nimic”, a subliniat Bogdan Chireac la Antena 3.

”USR încearcă să blocheze PNL-ul și să i se substituie. Cu puțin noroc, i se substituie PNL-ului. Dacă nu are noroc, partidul se dezumflă complet până la viitoarele alegeri. Se pare că Dan Barna a înțeles bine pericolul”, a conchis analistul politic.

 

 

×
Subiecte în articol: Cătălin Drulă Dan Barna