x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Barna: Mesajul de vaccinare să fie dus și de partide. În loc de „Votează-mă”, „Vaccinează-te”

Barna: Mesajul de vaccinare să fie dus și de partide. În loc de „Votează-mă”, „Vaccinează-te”

23 Apr 2021   •   23:02
Barna: Mesajul de vaccinare să fie dus și de partide. În loc de „Votează-mă”, „Vaccinează-te”

Mesajul de vaccinare trebuie dus cât mai aproape de casa românilor, iar vicepremierul Dan Barna spune că în campanie, pe lângă primari, trebuie să se implice și partidele parlamentare și neparlamentare, care au structuri în teritoriu: „Am văzut capacitatea partidelor de a ajunge la oameni”.

Co-președintele USR PLUS a spus, la DIgi 24, că vineri a avut întâlnire cu primarii USR PLUS, iar punctul principal al discuției a fost campania națională de vaccinare.

„Doritorii de vaccin care au ajuns la centre sau care s-au trecut pe listă e la un nivel de plafon. Trebuie să reinventăm o altă campanie, mult mai aproape de cetățeni, mai aproape de comunități, mult mai aproape de oamenii care poate nu urmăresc emisiuni politice. Trebuie să ducem vaccinul mult mai aproape de poarta și de casa românilor. În această nouă etapă a campaniei de vaccinare e foarte important rolul primarilor, tocmai pentru a-și înființa aceste centre de vaccinare, pentru a anunța dacă au dificultăți. (...) Primarii au rol critic și fac apel și acum către toți primarii de la toate partidele, și ai Opoziției: concentrați-vă în comunitățile dumneavoastră să convingeți cetățenii că vaccinarea e singura soluție pentru a ne întoarce la o normalitate pe care o dorim cu toții”, a spus Dan Barna.

Acesta spune că e nevoie ca fiecare politician să se implice în comunitatea sa pentru ca mesajul privind vaccinarea să ajungă la cât mai mulți români.

„Ca să obținem aceste rezultate de relaxare a restricțiilor e important ca fiecare dintre noi să mai tragă de mânecă un vecin, un părinte, un unchi, un cumnat, care fie nu a fost foarte ocupat de subiect, fie din lipsă de implicare sau nepăsare nu s-a dus să se vaccineze”, a mai spus Barna.

După discuțiile cu primarii din USR PLUS, Dan Barna a concluzionat că unii primari deja s-au implicat, iar alții o vor face. El le-a transmis să ia campania de vaccinare ca și pe o campanie electorală.

„Unii au mers din poartă în poartă, ca la campanie. Au fost primari care deja au luat taurul de coarne, primari care au spus că au înțeles și se vor ocupa și alții care au spus că dacă oamenii nu au înțeles, nu sunt responsabili ce pot ei să facă. Evident că sunt puncte de vedere diferite, dar mesajul a fost înțeles, toți colegii mei au plecat de la această întâlnire cu acest gând: să accelereze. Să privească această campanie exact ca pe o campanie electorală. Pentru a-și obține voturile – e valabil pentru toți primarii, nu doar pentru cei din USR PLUS – sunt foarte creativi în a ajunge cu mesajul la urechea omului. Hai să folosim asta și în loc de să spună foarte simplu . Am văzut capacitatea partidelor de a ajunge la oameni atunci când au nevoie.

Acum România are nevoie să ajunge la oameni cu acest mesaj de vaccinare”, este de prăere vicepremierul.

De asemenea, Dan Barna a mai spus că în campania de vaccinare trebuie să se implice și partidele, care au structuri teritoriale puternice.

„La fel de bine și partidele politice care au structuri teritoriale destul de bine reprezentate (să se implice – n.r.). Este un demers pe care și USR PLUS îl face și mă aștept ca toate partidele și parlamentare și neparlamentare să își folosească rețeaua pentru această luptă în care chiar trebuie să fim solidari. Lupta de a convinge cetățenii să meargă să se vaccineze și de a aduce vaccinul cât mai aproape de strada și casa lor”, a mai spus Barna.

(sursa: Mediafax)

L

×
Subiecte în articol: barna