x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Barna și Cioloș îl susțin pe Iohannis. Simpatizanții lor anunță că vor vota cu Dăncilă

Barna și Cioloș îl susțin pe Iohannis. Simpatizanții lor anunță că vor vota cu Dăncilă

de Ion Alexandru    |    12 Noi 2019   •   08:50
Barna și Cioloș îl susțin pe Iohannis. Simpatizanții lor anunță că vor vota cu Dăncilă

După ce rezultatele făcute publice de Biroul Electoral Central au arătat, fără echivoc, că Dan Barna a pierdut definitiv intrarea în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, fiind devansat de Viorica Dăncilă cu peste 7 procente, cei doi copreședinți ai Alianței USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, și-au arătat susținerea, în turul al doilea, pentru Klaus Iohannis. Mai vehement a fost Cioloș, care a afirmat că este inadmisibil să se gândească cineva în vreun fel că aceste voturi primite de Dan Barna vor ajunge la PSD. Planurile lor par, însă, să fie zădărnicite chiar de alegătorii lui Dan Barna. Care amenință că, în turul al doilea, vor vota cu Viorica Dăncilă.

 

Cel care a făcut primul afirmația că USR și PLUS îi vor da voturile lui Klaus Iohannis în al doilea tur de scrutin a fost Dacian Cioloș, care a ținut să sublinieze că Alianța USR-PLUS este formată din două partide, nu dintr-unul singur. “Cred că nu este nicio surpriză că susţinerea noastră va merge către Klaus Iohannis. Sper să avem ocazia în perioada următoare pentru a consolida această susţinere, să avem o discuţie cu domnul Iohannis pentru a ne asigura că proiectul politic pe care domnia sa îl susţine este aliniat cu obiectivele noastre şi putem da acest semnal de capacitate de colaborare între proiectul pe care îl susţine Iohannis şi pe care îl susţinem noi", a spus preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, într-o conferinţă de presă.

Liderul USR, Dan Barna, a spus, la rândul său, că va recomanda susţinerea lui Klaus Iohannis. Însă, cu mai puțin aplomb decât partenerul său politic Dacian Cioloș.

 

Votanții USR sunt de o cu totul altă părere

Ideea ca USR să-i dea voturile, în turul al doilea, lui Klaus Iohannis a fost atinsă, duminică seară, pe pagina de Facebook a lui Dan Barna, la o postare în care acesta și-a recunoscut înfrângerea. O susținătoare a candidatului USR-PLUS l-a întrebat pe Barna “cui dă voturile în turul al doilea”, pentru ca “electoraul să știe cum se mobilizează”. Ce a urmat este de-a dreptul sublim. Mai mulți susținători USR au răspuns că voturile lor nu sunt tranzacționabile, pentru că nu sunt ale lui Barna, ci ale lor. Cătălin Dăscălescu, un internaut care susține că a făcut parte din comisia unei secții de votare din partea USR, a răspuns: “Eu îi voi da votul meu lui Dăncilă. Și mă voi ruga să iasă Dăncilă președinta României”. O persoană pe nume Chiriță Adina Ștefania i-a răspuns: “Asta am zis și eu!! Forța Dăncilă. Să stai să conduci o oră, să poți vota, iar ovinele de acasă nu și-au ridicat c…l de pe canapea… La revedere, România! Doamne ajută să iasă Dăncilă!”

 

“Dacă voiam să-l votez pe Iohannis o făceam”

Iar răspunsurile incredibile, la postarea lui Dan Barna, continuă în aceeași idee. George Harcsa comentează că “e clar că Werner a dorit-o pe Dăncilă că îi era frică de Dan (Barna – n.red.), așa că eu votez Dăncilă, să-i tremure chiloții”. Bogdan Trifan este și mai categoric: “Nu mai puneți niciodată problema în felul ăsta. Barna nu poate da niciun vot că nu-s ale lui, sunt ale oamenilor. El poate să spună ce ar alege între Dăncilă și Iohannis. Și dacă vrea să ajungă de la 16% la 1%, cel mai probabil îl va susține pe Iohannis”.

“Eu am votat Dan Barna și atât. Dacă aș fi fost convinsă să-l votez pe domnul Iohannis o făceam. Nu-mi poate cere nimeni să votez pe altcineva. N-a ieșit domnul Barna, sunt ok cu asta. Votul nu este transferabil, ca un bilet. Votul se câștigă”, scrie și Adriana Elder Dobrin.

 

Votanții USR îi atrag atenția lui Dan Barna că votul lor nu este tranzacționabil.

 

 

×
Subiecte în articol: Dan Barna dacian ciolos