x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică BEC a respins contestația depusă de Daniel Tudorache. Scandalul se mută la Parchet și în instanță

BEC a respins contestația depusă de Daniel Tudorache. Scandalul se mută la Parchet și în instanță

de Ion Alexandru    |    06 Oct 2020   •   09:24
BEC a respins contestația depusă de Daniel Tudorache. Scandalul se mută la Parchet și în instanță

Biroul Electoral Central a respins, ieri, cererea PSD de anulare a alegerilor de la Sectorul 1. Daniel Tudorache, primarul în exercițiu, a făcut această solicitare, după ce în presă au apărut imagini cu membri USR care scotoceau în sacii cu voturi de la Biroul Electoral al Sectorului 1 după ce acesta fusese închis.

Surse social-democrate au precizat că decizia va fi contestată în instanță. Mai mult, liderul PSD, Marcel Ciolacu, l-a sfătuit public pe Daniel Tudorache să nu renunțe la luptă și să-și apere drepturile în justiție. „Ce s-a întâmplat, la aceste alegeri, în București, cu precădere în Sectorul 1, nu este permis într-un stat membru al UE”, a declarat Ciolacu.

În paralel, cazul de la Sectorul 1 este dezbătut de procurorii de la două parchete. Pe de o parte, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 are de soluționat două plângeri, una depusă de USR-PLUS, iar cealaltă depusă de PSD, în legătură cu fraudarea alegerilor și, pe de altă parte, Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție are în lucru un dosar care îl vizează pe șeful Biroului Electoral al Sectorului 1 (BES1), procurorul Nicolae Sprîncu. Ieri, SIIJ a audiat mai mulți martori în acest dosar, inclusiv pe șefa Pieței Mureș, care a declarat că majoritatea camerelor de luat vederi montate la sediul BES1 nu au funcționat, obiectivele acestora fiind opturate, inclusiv la alegerile europarlamentare și prezidențiale de anul trecut.

×