x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc a câştigat organizarea votului la congresul PDL

Boc a câştigat organizarea votului la congresul PDL

de Adriana Duţulescu    |    09 Mai 2011   •   15:36
Boc a câştigat organizarea votului la congresul PDL
Sursa foto: /Intact Images
164551-intact-imagespro-imagegabriela-dobos-20110501150947001.jpgComisia de organizare a alegerilor interne din PDL a decis ca procedura de vot de la Convenţia Naţională care va avea loc sâmbătă să fie aceea de la Convenţia precedentă, pe grupe de judeţe. Aceasta a fost dorinţa lui Emil Boc, deşI Vasile Blaga, contracandidatul său, cerut ca votul să se desfăşoare în ordinea alfabetică a membrilor PDL, astfel încât să nu fie influenţată opţiunea lor de către şefii de filiale. "Se va vota conform deciziei comisiei de organizare, pe secretariate, pe grupe de judeţe, aşa cum s-a făcut şi la cealaltă Convenţie. Aşa se încearcă şi primirea delegaţilor care sosesc la Palatul Parlamentului. Şi apoi, evident, în ordine alfabetică, în interiorul fiecărui judeţ", a declarat astăzi vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur.

Întrebat dacă nu există astfel posibilitatea ca liderii de organizaţii judeţene să controleze votul prin acest mod de derulare a procesului de alegere al noii conduceri, Flutur a spus că procedurile stabilite de comisie garantează corectitudinea alegerilor. "Nu există această problemă pentru că toate moţiunile au la fiecare urnă reprezentant. Există o competiţie civilizată, cei mai buni vor câştiga. Asigurarea echidistanţei ca moţiunile să aibă reprezentanţi în comisia de numărare este garantată", a afirmat liderul PDL..

Decizia de ieri a conducerii PDL lasă loc speculaţiilor legate de un vot "aranjat” pentru şefia partidului, Vasile Blaga fiind dezavantajat de un vot nesecretizat, din cauza atmosferei de frică instaurată în partid. Mai concret, susţinătorii lui Vasile Blaga susţin că la un vot pe organizaţii, membrii partidului nu vor avea altă soluţie decât să voteze aşa cum li se cere de către şeful lor judeţean şI astfel, chiar dacă ar exista delegaţI care ar dori să î susţină pe Blaga, ei îl vor vota pe Boc, de frică.
În aceste condiţii, se pare că singura necunscută rămâne soarta Guvernului, după alegerile din PDL. După cum se ştie, Traian Băsescu i-a cerut lui Boc să demisioneze din fruntea Cabinetului, iar acesta ar fi promis că o va face dar numai după ce va fi ales preşedinte al PDL, pentru a avea garanţia că nu va fi lăsat fără funcţii. Acum însă Emil Boc dă semne că n-ar mai vrea să se ţină de cuvânt. Premierul a declarat ieri, într-un interviu, "PDL are nevoie de un preşedinte cu două norme", sugerând că ar prefera să rămână premier şi dacă va câştiga preşedinţia partidului.

×