x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc, înaintea moţiunii: Codul muncii nu are legătură cu sclavagismul

Boc, înaintea moţiunii: Codul muncii nu are legătură cu sclavagismul

16 Mar 2011   •   15:31

Premierul Emil Boc a declarat, astăzi, la Parlament, înainte de începerea dezbaterilor la moţiunea de cenzură, că noul Cod al muncii asumat de Executiv nu are nicio legătură cu sclavagismul sau cu teorii similare vehiculate de sindicate.

"Astăzi o să le mai explic încă o dată în plenul Parlamentului că noul Cod al muncii nu are nimic de-a face cu sclavagismul, nu are nimic de-a face cu alte teorii lansate de sindicate. Este adevărat că nu este un Cod al muncii care să sporească privilegiile sindicatelor şi mai ales ale liderilor naţionali, dar este un Cod al muncii pentru toţi cei care muncesc corect în această ţară şi sancţionează aspru pe cei care utilizează munca la negru", a spus premierul, potrivit Agerpres.

Cât despre protestele din Piaţa Constituţiei, şeful Executivului consideră că este firesc ca într-o societate democratică oamenii să-şi exprime punctele de vedere.

"Eu cred că într-o societate democratică este firesc ca oamenii să-şi spună punctele de vedere, este justificat să organizeze acţiuni de protest. Eu, însă, le spun un singur lucru: acest Cod al muncii pe care îl promovăm este pentru a putea să avem mai multe locuri de muncă în ţara aceasta, să se poată face mai uşor angajări şi ca oamenii să-şi găsească uşor un loc de muncă. Acesta este scopul adevărat al Codului muncii. Din nefericire, s-au spus foarte, foarte multe neadevăruri despre forma Codului muncii".

×