x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc: PDL este în legalitate

Boc: PDL este în legalitate

03 Sep 2011   •   10:43
Boc: PDL este în legalitate

Premierul Emil Boc a dat asigurari astazi ca nu este nicio problema ca modificarile la Statutul PDL au fost depuse la tribunal mai tarziu. El a precizat ca termenul de 30 de zile este unul de recomandare, si a subliniat ca partidul functioneaza conform legii si Constitutiei.

"Documentele au fost semnate, inaintate spre Tribunalul Municipiului Bucuresti, termenul de 30 de zile din legea partidelor politice este un termen de recomandare, nu de decadere, pentru ca legea partidelor politice atunci cand s-a dorit sa se mentioneze ca un termen este de decadere l-a mentionat (...) si uitati la articolul 53 spune ca termenul de sase luni pentru inscriere este un termen de decadere, adica atunci cand s-a facut legea in 2003 era un termen de sase luni pentru inscriere, s-a mentionat expres ca e un termen de decadere, deci dupa sase luni nu se mai depune, restul termenelor nu sunt de decadere, sunt de recomandare si din acest punct de vedere congresul a fost absolut legal, nu a existat absolut nicio contestare a congresului nostru, partidul desfasoara activitatea in concordanta cu principiile Constitutiei si nu exista niciun fel de problema. Deci din acest punct de vedere unii spun, altii vorbesc, important e sa stiti exact ce se intampla", a afirmat premierul.

Viorel Ringhilescu, care se intituleaza presedintele fondator al Partidului Democrat, cere in instanta radierea PDL din Registrul Partidelor politice deoarece nu a depus la Tribunalul Bucuresti in termenul legal modificarile efectuate Statutului partidului la congresul din mai.

Potrivit legii partidelor politice, orice modificare a Statutului si programului unui partid se comunica Tribunalului Bucuresti in termen de 30 de zile. Legea mai prevede ca daca aceste modificari nu au fost depuse la timp sau daca instanta a respins cererea de incuviintare a modificarii Statutului, ministerul Public va cere Tribunalului Bucuresti incetarea activitatii partidului respectiv si radierea din Registrul Partidelor politice.

Potrivit Antena 3, Ringhilescu, in baza acestor prevederi, a cerut Tribunalului Bucuresti sectiei a III-a Civila ca ministerul Public sa demareze procedurile de dizolvare pe cale judecatoreasca a PDL pentru ca nu a depus actele ce atesta modificarea Statutului. Termenul de judecata a fost stabilit pentru 8 septembrie.

PDL si-a admis sambata greseala. "Recunoastem ca am depus cu oarecare intarziere actele la Tribunalul Municipiului Bucuresti", a spus secretarul general Ion Oltean la Antena 3, care si-a facut si mea culpa pentru eroare. "A fost o anumita scapare a noastra, care e condamnabila, o recunoastem, dar e in ultima instanta omeneasca. Nu trebuie sa o dramatizam. Daca vreau sa fim corecti si cinstiti principalul vinovat ar fi secretarul general deoarece el este cel care ar fi trebuit sa urmareasca indeaproape acest lucu, iata ca nu s-a urmarit indeaproape, dar speram ca de acum incolo lucrurile sa se finalizeze intr-un mod fericit", a declarat Oltean.



×