x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc promovează în Guvern jurişti de nota 3

Boc promovează în Guvern jurişti de nota 3

de Adriana Duţulescu    |    05 Apr 2011   •   15:38
Boc promovează în Guvern jurişti de nota 3
Sursa foto: Adriana/

159857-bocson.jpg



Frustrat probabil că se fac bancuri pe seama faptului că, deşi este profesor de Drept constituţional, a picat examenul de Drept constituţional aplicat în calitate de şef al Guvernului, Emil Boc vrea să demonstreze că nu este singur în ignoranţă, promovând în Executiv semeni de-ai săi, cu nota 4 la cunoştinţe juridice.

Emil Boc a semnat în 24 martie decizia de numire a lui Mihai Cristian Sebastian în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), cu rang de subsecretar de stat. Mihai Cristian Sebastian este un protejat al clanului Udrea-Cocoş din RAAPPS şi are o poveste de viaţă şi de carieră extrem de interesantă. Fost poliţist la Rutieră, devenit ulterior director la o firmă care se ocupa cu "închiriere imobile", a ajuns în 2007 direct pe postul de director coordonator al Sucursalei de Protocol Triumf din RAAPPS, administrator la vilele Lac 1, 2 şi 3, ultima dintre ele fiind reşedinţa prezidenţială a lui Traian Băsescu. În 2009 a fost promovat în funcţia de director al Direcţiei Juridice a RAAPPS, funcţie pe care a ocupat-o până săptămâna trecută, când a fost cooptat în Guvern.

Conform fişei postului, Mihai Cristian Sebastian trebuia să "reprezinte direcţia în raporturile cu conducerea regiei, cu celelalte unităţi ale regiei, cu autorităţi sau instituţii publice din ţară şi din străinătate, angajează direcţia juridică în raporturile cu persoanele juridice şi fizice" şi "controlează activitatea structurii direcţiei juridice şi a întregului personal al acesteia, precum şi a compartimentelor juridice sau consilierilor juridici din sucursale".

Numai că nu se ştie exact ce l-a recomandat pe el pentru şefia Direcţiei juridice, având în vedere că în 29 mai 2009 a dat un examen de cunoştinţe juridice, pe care l-a picat cu brio, cu note de 3 şi de 4. Mai precis, el a încercat să obţină calificare de executor judecătoresc şi o comisie din care făceau parte magistratul Dan Lupaşcu şi secretarul de stat de la Justiţie Alina Mihaela Bică l-a declarat incompetent în materie de cunoştinţe juridice, acordându-i note ruşinoase. Astfel, la Drept comercial, directorul juridic al RAAPPS a obţinut nota 3,20, iar la Drept procesual civil, nota 4. La proba practică a primit nota 5,50. Peste un an însă, pupilul clanului Udrea-Cocoş a repetat examenul, de data asta în provincie, la Ploieşti, unde a primit nota de trecere.

Competenţele sale l-au recomandat pentru promovarea în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii pentru Restituirea Proprietăţilor, unde se ocupă, conform site-ului instituţiei, de "coordonarea şi controlul aplicării legislaţiei din domeniul proprietăţii funciare". Activitate care se îmbină perfect cu fosta sa calitate de director juridic al RAAPPS, mai ales în contextul în care patrimoniul imobiliar al statului este vânat asiduu de clanurile portocalii.

×
Subiecte în articol: guvern emil boc