x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bogdan Aurescu, despre Maia Sandu: Se va confrunta cu un guvern ostil, cu un parlament care, probabil, va încerca să îi creeze probleme

Bogdan Aurescu, despre Maia Sandu: Se va confrunta cu un guvern ostil, cu un parlament care, probabil, va încerca să îi creeze probleme

27 Noi 2020   •   16:25
Bogdan Aurescu, despre Maia Sandu: Se va confrunta cu un guvern ostil, cu un parlament care, probabil, va încerca să îi creeze probleme

Noul președinte al Republicii Moldova se va confrunta cu un guvern ostil și cu un parlament care va încerca, probabil, să îi facă multe probleme, a declarat ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

„Se va confrunta cu un guvern ostil, cu un parlament care, probabil, va încerca să îi creeze probleme. Aici depinde de strategiile pe care și le propune noul președinte pentru a găsi o formulă guvernamentală care să susțină eforturile de reformă pe care și le propune", a spus Aurescu, într-un interviu pentru RFI.

„România va continua să susțină ferm parcursul european al Republicii Moldova, parcursul democratic, întărirea instituțiilor, creșterea rezilienței acestor instituții pentru a face față provocărilor pe care le are de înfruntat Republica Moldova", a mai precizat acesta.

De asemenea, Bogdan Aurescu a menționat că președintele Klaus Iohannis va efectua o vizită la Chișinău „pentru a vedea, în mod concret, care sunt modalitățile prin care putem să sprijinim”.

„Este clar că programul reformator, democratic, în spirit european pe care și-l propune noul președinte al Republicii Moldova trebuie să fie susținut. Din acest punct de vedere, discuția telefonică pe care președintele României a avut-o imediat după anunțarea rezultatelor alegerilor, fiind primul șef de stat care l-a felicitat pe noul președinte ales al Republicii Moldova, a fost definitorie.”, a mai spus Bogdan Aurescu în cadrul interviului. 

×
Subiecte în articol: bogdan aurescu maia sandu