x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boureanu: Suntem toţi plini de rahat!

Boureanu: Suntem toţi plini de rahat!

05 Mar 2011   •   10:01
Boureanu: Suntem toţi plini de rahat!
Sursa foto: /Jurnalul National

154866-.jpgSuspendarea automată din partid, în cazul trimiterii în judecată, teză susţinută de către eurodeputatul Monica Macovei a fost respinsă aseară de Colegiul Director al PDL, liderii din teritoriu îndulcind respectiva propunere. Astfel, conform deciziei luate cu unanimitate de voturi, pedeliştii vor fi suspendaţi din partid doar în cazul arestării, sau al condamnării definitive, lăsându-se şi posibilitatea autosuspendării. Chiar şi aşa, respectivele prevederi vor intra în vigoare abia după congresul partidului, urmând să fie înscrise într-un Cod Etic, ce va intra în responsabilitatea următorului şef al PDL.

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a fost, şi de această dată, cel mai vocal în lupta împotriva propunerilor reformiştilor. Deşi n-a mai vorbit despre "tâmpiţi şi nesimţiţi", aşa cum a făcut-o luni la Biroul Permanent, Boureanu a fost foarte dur şi în discursul de la Colegiul Director, în care a demolat modificările la statut propuse de Preda - Macovei - Voinescu.

"Un membru aruncă o piatră, tot partidul s-a scufundat s-o caute şi acum suntem toţi plini de rahat", ar fi spus Boureanu, conform unor surse din PDL, citate de "Gândul".

El a susţinut că "80 - 90 la sută" dintre propunerile celor trei se regăsesc deja în actualul statut şi nu trebuie prezentate ca noutăţi reformatoare pentru partid. "Este impostură să iei vechiul statut şi să-l prezinţi ca pe o platformă", a spus vicele PDL. Cât despre "singura propunere nouă" - cea privind suspendarea din partid în cazul începerii urmăririi penale - este "o mizerie cruntă, care nu exista nici în vremea sovietelor".

Citeşte şi Democrat-liberalii se reunesc în Consiliul Naţional de Coordonare

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a susţinut că propunerea Monică Macovei şi a lui Cristian Preda privind suspendarea din PDL a membrilor de partid care au un dosar penal ce a fost trimis instanţei de judecată nu a fost respinsă, ci adoptată într-o formă modificată.

"Propunerea a fost aprobată într-o altă formă care dă dreptul partidului să-i suspende nu numai pentru cei care ar avea un dosar în instanţă, ci şi să-i suspende pe cei care ar avea doar începută urmărirea penală sau doar o plângere la Parchet, în funcţie de cât de mult este afectată imaginea partidului", a declarat Elena Udrea la finele şedinţei de vineri a Colegiului Director.

Udrea a precizat că forul care va stabili în ce măsură este afectată imaginea partidului de către unul dintre membrii săi va fi comisia de integritate.

Membrii Colegiului Director au acceptat ca derogarea de la vechimea necesară celor care candidează la funcţiile de conducere în partid să poată fi făcută la cerere, potrivit surselor.

Consiliul Naţional de Coordonare al PDL va discuta astăzi şi va aproba eventual propunerile avizate, vineri, de Colegiul Director al formaţiunii, printre acestea numărându-se alegerea uninominală a conducerii şi acordarea de către Colegiu a derogărilor de la vechime pentru candidaturi.

×