x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bucureștiul, principalul focar de infecție al României

Bucureștiul, principalul focar de infecție al României

de Diana Scarlat    |    17 Mai 2021   •   07:20
Bucureștiul, principalul focar de infecție al României
Sursa foto: Agerpres

Bugetul Capitalei a fost subiect de nou război pentru „reformatorii” de la USR-PLUS, care au reușit să blocheze inclusiv fondurile pentru deratizare. După ce au înfierat companiile municipale și le-au lăsat fără bani, trimițând angajații în șomaj tehnic, acum consilierii municipali USR-PLUS lasă aproape patru milioane de oameni, din cel mai mare oraș al României, în cea mai cumplită mizerie, cu invazie de căpușe, șobolani și alte dăunătoare. „Bonus” rămâne scandalul de la sectorul 1, unde același partid încearcă să schimbe firma de salubrizare, sfidând contractele încheiate legal, pentru a aduce altă firmă.

 

Până anul acesta, deratizarea se făcea la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie, în Capitală, pentru a nu transforma Bucureștiul într-un focar de infecție. Primăria Capitalei a-nființat companiile municipale, dintre care una se ocupa de salubrizare, pentru a avea situația sub control, mai ales după incidentul din mai 2016, când apăruse virusul Zika, iar firma care ar fi trebuit să se ocupe de dezinsecție nu și-a îndeplinit sarcinile prevăzute în contract. Compania Municipală Eco Igienizare garanta intervenția rapidă și eficientă în situații de criză, fiind direct în subordinea PMB. Acum, Capitala este invadată de căpușe, iar țânțarii devin deja o amenințare, după creșterea bruscă a temperaturii.

 

Bugetul pentru salubrizare a fost eliminat

 

Anul trecut, campania de deratizare a debutat pe 9 aprilie. Angajații Companiei Municipale Eco Igienizare au intervenit cu pompe de mână, pe toate malurile lacurilor din Capitală, în sistemul de apă şi canal administrat de ApaNova, dar şi în reţeaua de canalizare administrată de Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti, locuri în care se întâlnesc, cu predilecţie, larvele de ţânţari. Pentru combaterea căpuşelor, pentru anul trecut au fost prevăzute cinci tratamente, realizate etapizat, în perioada aprilie – iunie.

USR-PLUS a făcut tot ce s-a putut pentru a desființa companiile municipale, astfel încât, anul acesta, când pandemia încă nu s-a terminat, Bucureștiul devine principalul focar de infecție al României. Compania Municipală Eco Igienizare nu a mai primit bani, angajații sunt în șomaj tehnic de anul trecut, iar PMB nu mai are fonduri pentru salubrizare – pe care Nicușor Dan încearcă să le obțină acum de la Guvern, după ce au fost eliminate din bugetul Capitalei pe anul în curs.

 

 

Bucureștenii și toți cei aflați zilnic în tranzit prin Capitală sunt obligați să se descurce acum cu munții de gunoaie din sectorul 1 și cu invazia de șobolani, căpușe și țânțari.

 

  

×