x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Călin Popescu-Tăriceanu, despre o migraţie a liberalilor la ALDE: „Sunt dispus oricând să stau de vorbă cu oameni de calitate”

Călin Popescu-Tăriceanu, despre o migraţie a liberalilor la ALDE: „Sunt dispus oricând să stau de vorbă cu oameni de calitate”

06 Mar 2017   •   07:05
Călin Popescu-Tăriceanu, despre o migraţie a liberalilor la ALDE: „Sunt dispus oricând să stau de vorbă cu oameni de calitate”

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat duminică seara, că este prea devreme pentru a discuta despre o posibilă candidatură a sa la alegerile prezidenţiale din 2019.

Întrebat dacă intenţioneză să candideze la alegerile prezidenţiale din 2019, Tăriceanu a spus că "este mult drum până atunci" şi în prezent vrea să fie pus în aplicare programul de guvernare.
 

"Niciun om (...) chiar dacă are, eu ştiu, un gând oarecare, cu privire la viitoarele alegeri nu-şi face planurile încă de pe acum, e prea devreme. Ceea ce îmi doresc în momentul de faţă cel mai mult şi cel mai mult este ca alianţa dintre noi şi PSD să reuşească să-şi pună în aplicare programul de guvernare, pentru că în funcţie de acest lucru, în funcţie de reuşita noastră politică, atunci voi putea peste un an sau doi să discut dacă este realmente un astfel de deziderat realist sau nu. Pentru că dacă nu vom reuşi să performăm, dacă nu vom reuşi să punem în practică ceea ce ne-am angajat, atunci sigur că o discuţie de genul ăsta rămâne pur şi simplu deziderat în vânt", a declarat Tăriceanu într-o emisiune la B1 TV.
 

El a mai spus că obiectivul său şi al ALDE este să convingă cetăţenii că partidul este "autenticul reprezentant" al liberalismului din România.
 

"Obiectivul meu şi al colegilor mei (...) ceea ce ne dorim noi este să reuşim într-o măsură cât mai importantă să lămurim cetăţenii, alegătorii, că ALDE este autenticul reprezentant al liberalismului în România. Un partid care pune în justa valoare apărarea drepturilor şi libertăţilor individuale şi bineînţeles toate celelalte componente care ţin de o viziune liberală asupra lucrurilor", a adăugat copreşedintele ALDE.


Întrebat despre o posibilă venire în partid a unor membri ai PNL, Tăriceanu a afirmat că este dispus oricând să stea de vorbă cu "oameni de calitate" care au o convingere liberală.

"Vom vedea, vor fi simpli oameni care vor dori să adere, cu toate că apetenţa pentru politică în vreme am văzut că scăzut, vor fi oameni care au o înclinaţie liberală, care au activat sau n-au mai activat în politică, vom vedea. (...) Pentru oamenii de calitate care au o convingere liberală, sunt dispus oricând să stau de vorbă cu ei, pentru că ştiu că sunt foarte mulţi oameni astăzi care sunt în PNL, care speră la o minune, care speră ca partidul să-şi capete profilul pe care l-a avut odinioară", a mai declarat Tăriceanu.

Sursă: Agerpres

×
Subiecte în articol: Călin Popescu-Tăriceanu ALDE