x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Călin Popescu Tăriceanu sugerează că se impune suspendarea lui Klaus Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu sugerează că se impune suspendarea lui Klaus Iohannis

de Ion Alexandru    |    04 Aug 2020   •   09:44
Călin Popescu Tăriceanu sugerează că se impune suspendarea lui Klaus Iohannis

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, lasă de înțeles, într-o postare pe contul său de socializare, că ar trebui luată în calcul suspendarea președintelui României, Klaus Iohannis. Tăriceanu face o astfel de sugestie, în contextul iminentei depuneri a moțiunii de cenzură, la mijlocul acestei luni, afirmând că plecarea Guvernului Orban nu este suficientă, din moment ce „totul este coordonat de la Cotroceni”. Fostul șef al Senatului mai scrie că se așteaptă ca Iohannis să decoreze „politrucii”, pentru modul în care au luptat împotriva pandemiei de COVID-19, în detrimentul medicilor aflați în linia întâi.

Într-o postare virulentă, Călin Popescu Tăriceanu afirmă: „Oameni buni, obrăznicia nu mai are limite! Fiecare zi cu acești caraghioși la Cotroceni sau la Palatul Victoria este o insultă la adresa românilor! Încep să cred că doar plecarea lui Orban nu va fi suficientă! Pentru că este clar ca bună ziua că peștele de la cap se împute!”. Liderul ALDE precizează că ar putea pune pariu că la Palatul Cotroceni „se lucrează din greu la decretele de decorare ale marilor luptători pe frontul COVID-19. Probabil că la Monetărie se topesc lingourile de aur ca să se poată face decorațiile pentru Orban și echipa!”.
În opinia lui Tăriceanu, pentru Iohannis este destul de logic să-i decoreze, „pentru că doar asta nu a făcut. În rest, îi ține în brațe, îi laudă de câte ori a avut ocazia, le scuză greșelile (oameni sunt și ei, nu?) și le acoperă fărădelegile. Așa că acum, în prag de campanie electorală, nu este normal să le mai dea o mână de ajutor sperând să mai păcălească niște români? Nu e normal să le umple pieptul de medalii unor mediocri ca Orban, Cîțu sau Alexandru? Sau unor valori intelectuale inestimabile ca Alexe, Anisie sau ministrul Grindă? Eu sper că domnul Iohannis nu se va opri doar la aceste celebrități și va decora și poneii și struții lui Alexe, laolaltă cu drapelul de luptă din Modrogan!”.

 

„Vor fi decorați lipitorii de afișe ai PNL”

 

Liderul ALDE face chiar și un exercițiu de imaginație în acest sens: „Va fi o rușine de ceremonie. Vom vedea stând alături victime și călăi deopotrivă, medici care au trudit în spitale 16 ore pe zi, șapte zile din săptămână în echipamente improvizate, braț la braț cu alți medici care au «trudit» doar în fața camerelor de televiziune acceptând să fie uneltele unei acțiuni de manipulare și propagandă cum nu am mai văzut din decembrie 1989! E clar că decorațiile nu o să ajungă la medicii și personalul medical care au fost în linia întâi, ci la politrucii și lipitorii de afișe ai PNL promovați directori de spitale sau șefi la DSP. La fel de clar este că nu o să aibă parte de medalii nici zecile de mii de bolnavi cronici care au fost dați afară din spitale sau miile de antreprenori care își plătesc salariații din buzunar, așteptând în zadar fonduri de la guvern. Pentru ei nu o să se găsească niciun ajutor și nicio vorbă bună, pentru că totul se bagă în propagandă și nimic în construcție”.
 

×