x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Camera Deputaţilor a aprobat investiţii în reparaţii şi retehnologizare

Camera Deputaţilor a aprobat investiţii în reparaţii şi retehnologizare

27 Mar 2019   •   16:54
Camera Deputaţilor a aprobat investiţii în reparaţii şi retehnologizare

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, lista dotărilor independente şi a investiţiilor pe 2019, printre acestea numărându-se lucrări de refacere a teraselor, de retehnologizare a ascensoarelor, dar şi achiziţionarea de copiatoare multifuncţionale, instalaţii de climatizare, porţi detectoare de metale.
Potrivit memorandumului intern privind dotările independente şi alte cheltuieli asimilate investiţiilor aferente aprobat de conducerea Camerei Deputaţilor, în bugetul pe anul 2019 au fost aprobate sumele de 33.114.000 lei pentru dotări independente, precum şi 5.019.000 lei pentru activităţile finanţate integral din venituri proprii.
În acest an vor fi alocate fonduri pentru retehnologizarea ascensoarelor, lifturilor de marfă, inclusiv adaptarea la normele obligatorii, lucrări de refacere a faţadei, inclusiv lucrări de consolidare aferente clădirii parcajului subteran, servicii de dirigenţie de şantier faţadă parcaj, expertiză tehnică pentru spaţii tehnice, lucrări de intervenţii pentru refacerea teraselor circulabile, lucrări de reabilitare a platformelor exterioare ale imobilului.
De asemenea, printre dotările care se vor achiziţiona se numără copiatoare multifuncţionale, instalaţie de conferinţă şi sonorizare, agregate de climatizare, instalaţie de climatizare, sistem de traducere simultană, sistem de transmisie audio-video în săli, sistem de climatizare mobil, rezervor transportabil cu remorcă, sistem ingest arhivă video, sistem iluminat exterior, monitoare.
Pe lista de dotări se află şi o motounealtă profesională, maşină de tuns iarba cu colector, instalaţie mobilă de irigare, remorcă Rider, maşină de însămânţat gazon, compactor gazon, colector iarbă, împrăştietor material antiderapant, trusă intervenţie conducte auto.
Alte achiziţii care se vor face se referă la calculatoare laptop pentru pregătire documente în timpul şedinţelor de plen, Birou permanent şi comisii, pentru editare video, multimedia şi prezentări, precum şi o maşină profesională automată de spălat şi aspirat pardoseli.
Pe listă se mai află porţi detectoare de metale, aparat control bagaje, sistem control acces auto cu barieră şi recunoaştere numere de înmatriculare, aparate mobile de detecţie a materialelor periculoase şi substanţelor interzise, sistem electronic pentru generarea automată a permiselor de intrare, cititor documente de identitate profesional.
De asemenea, lista cuprinde mobilier, licenţe camere video de înregistrate, de detecţie incendiu, audit energetic şi retehnologizarea staţiei hidrofor, precum şi servicii de expertizare tehnică a spaţiilor clădirii Parlamentului pentru cerinţa esenţială de securitate la incendii, un proiect tehnic de execuţie şi lucrări de intervenţie la Salonul Brâncovenesc. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: camera deputatilor